SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Değerlendirme Yapacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:13:20
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tokyo Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi ile Fırat Kalkınma Ajansı’nın katkıları ve THY’nin ulaşım sponsorluğuyla Malatya’ya gelen Güney Koreli seyahat acentesi sahipleri, tur operatörleri ile Güney Kore medyası, Malatya’daki izlenimlerini aktardı. 
 
Malatya’da gerçekleştirdikleri 3 günlük inceleme gezileri sonrası Fırat Kalkınma Ajansı’nda Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran başkanlığında bir araya gelen Güney Kore heyeti, Malatya’daki izlenimlerini aktardı. Değerlendirme toplantısında bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, “Tarihten gelen bağların yanı sıra biz Türkiye’nin sahip olduğu doğal güzellikler ve tarih potansiyeli sebebiyle Güney Koreliler için gerçekten kaçınılmayacak ve mutlaka görülmesi gereken bir ülke olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada gerçekleştirilen 3 günlük gezi neticesinde bir değerlendirme yapacağız. Özellikle Malatya’nın hangi yönleriyle öne çıkarılabileceği ve nereleri görmeyi istediğinizi, bunun yanında ne tür bir beklenti içerisinde olduğunuzu öğreneceğiz” dedi.
 
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ise Güney Kore ile Malatya arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirmek istediklerini kaydederek, “Doğu’nun cazibe merkezi olan Malatya’da geçirdiğiniz 3 günlük programda temel amacı Malatya’mızın tarihi, kültürel, doğal güzelliklerini göstermek idi. Kardeş ülke Güney Kore’den gelen misafirlerimize gösterilen misafirperverlik umarız kendilerini memnun etmiştir. Bu 3 günlük süreçte Malatya’da birçok yer ziyaret edildi. Biz bu programın burada kalmasını arzu etmiyoruz. Öncesinde ülkemiz ve Güney Kore arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine sonrasında da Malatya’mız ile olan ilişkilerin geliştirilmesinde pozitif katkı yapmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından Vali Ulvi Saran’ın oğlu Taha Yasin Saran’ın Güney Kore’de düzenlenen video yarışması için çekmiş olduğu kısa film gösterildi. Toplantıda daha sonra Güney Kore’den gelen heyetin Malatya gezisinde çektikleri fotoğraflar slayt eşliğinde gösterildi. Slayt gösterisinin ardından Güney Koreliler Malatya hakkındaki izlenimlerini ve değerlendirmelerini aktardı.
 
Değerlendirme toplantısının sonunda Vali Ulvi Saran ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, Güney Kore’den gelen heyete üzerinde Aslantepe işlemlerinin bulunduğu heykelleri takdim etti.
 
Kayısı Pazarını Gezdiler
 

Güney Kore heyeti, Malatya’da kayısı pazarını gezdi. 
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tokyo Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin genel organizasyonu ve sponsorluğunu üstlendiği tanıtım turunun son gününde Malatya kayısı pazarını gezen heyet, bol bol kayısı yedi. 3 günlük Malatya ayağının ev sahipliğini Malatya Valiliği ve Fırat Kalkınma Ajansı üstlenmesiyle Malatya’ya gelen 15 kişilik Koreli heyet; 8 tur acentesi, 1 tur operatörü, 1 halkla ilişkiler şirketi ve 5 medya temsilcisinden oluşuyor. Heyetin Malatya’da edindikleri gözlemleri ülkelerine taşıyıp, Malatya’ya daha fazla turist gelmesini sağlamaları bekleniyor.
 
Medya temsilcileri arasında Kore’nin en popüler günlük gazetelerinden 2,2 milyon tirajlı Dong A Ilbo, 800 bin’er tirajlı Kookmin Ilbo ve Seoul Shinmun bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız