SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Değerlere Karşı Darbeydi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:48:16
A- A+ PAYLAŞ

28 Şubat darbesinin yıldönümü nedeniyle, sivil toplum kuruluşları (STK) ortak basın açıklaması yaptı. 

Malatya Soykan Meydanı'nda; oda, dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını, MAZLUMDER yöneticisi Fikri Aksoy okudu. Aksoy, "28 Şubat 1997’de halkın değerlerine karşı darbe süreci başlatılmıştır. Psikolojik baskı oluşturularak yıldırma operasyonları ile, halkımız mağdur edilmiştir" dedi.

"Salih Mirzabeyoğlu, Zekeriya Şengöz, Fahri Memur ve Cihat Özpolat gibi yüzlerce mahkumiyetler verildi" diyen Aksoy, şunları söyledi:

"Beklentimiz sadece zalimlerin hesap vermesi değil, aynı zamanda mağdurların da haklarının iade edilmesini istiyoruz. O karanlık günlerin bir daha yaşatılmaması için yasal tedbirlerin alınması siyasilerin sorumluluğundadır. Darbe heveslileri umutlandırılmamalı. Sivil toplum kuruluşları olarak bunun takipçisiyiz."

ŞAHİN MECLİSTE KONUŞTU..

Bu arada AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şahin, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada,  28 Şubat sürecinde Malatya'da 52 kişinin idamla yargılandığını, birçok kişinin işkenceye tabi tutulduğunu, üniversitelerde başörtülü öğrencilerin haklarının gasp edildiğini söyledi.

Malatya'nın, 28 Şubat sürecinde idamlık kent olarak addedildiğini belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçilmişlerin, seçenlerin ve milli iradenin hiçe sayıldığı, yok sayıldığı, katledildiği; durumdan vazife çıkaranların, vesayet anlayışının kurulmaya çalışıldığı ve bazı kesimlerin maalesef yanlarında yer aldığı, meşrulaştırdığı kara gün olan 28 Şubat, özellikle Malatyamızda çok büyük mağduriyetlere yol açmıştır. 52 insanımızın idamla yargılandığı, yüzlerce insanımızın günlerce hapishanelerde, işkence hanelerde tutulup cezaevlerine atıldığı ve özellikle o süreç içerisinde, 'Dar-ul Rifa' denilen Malatya ilimizin; mağdur edildiği, üniversitemizde başörtülü öğrencilerimizin haklarının gasp edildiği dönemlerde darbecilerin yanında yer alan ve şu anda Silivri'de yargılanan Hilmioğlu’nu meşrulaştıran, bunun yanında yer alan Ömer Şarlak'ı oraya rektör yapan zihniyetin hala meşru bir şekilde gösterilmeye çalışıldığı ve bugün de maalesef CHP sıralarından hala meşru gösterilmeye çalışılan bir dönemdeyiz." 

Bu arada, CHP'li milletvekillerinin sadece 28 Şubat'ın sorgulandığını iddia etmelerine karşın Şahin, "Biz 27 Mayıslara da karşıyız, 12 Eylül'e de karşıyız, 28 Şubat'a da karşıyız" diye cevap verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız