SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Değerleri Savunmaya Devam"

A- A+ PAYLAŞ

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Biz bütün derneklerin yandaş-candaş diye ayrılmasına karşıyız” dedi. Ağbaba, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’ne teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milletvekili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği’nde bulunmak benim için ayrı bir onurdur. Ben ilk kurulduğu günden beri Atatürkçü Düşünce Derneği’nin üyesiyim. Ayrıca bu seçim döneminde bizim yapmış olduğumuz çalışmalarda zaman zaman sizin üyeleriniz ile beraber oluyoruz, bunun içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Önemli bir süreç geçiriyoruz. Bu süreç içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi hem kuruluş ilkelerine hem de sosyal demokrasinin evrensel değerlerine bağlı kalarak Türkiye Cumhuriyeti’ni her zaman savunacak korkusuzca inandığımız. değerleri savunmaya devam edeceğiz. Biz sosyal demokrat bir partiyiz Türkiye'ye demokrasiyi getiren bir parti olarak Türkiye'nin demokraside gelişmesi ve örgülükçü demokrasiyi kurmak için geçmiş dönemlerde de söylediklerimizin mücadelesini vermeye devam edeceğiz” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerinin önemini bildiklerini belirten Milletvekili Ağbaba, şöyle devam etti: “Biz bütün derneklerin yandaş-candaş diye ayrılmasına karşıyız. Özellikle bazı derneklerin siyasetin tam göbeğinin içerisinde olduğunu özellikle seçim döneminde bazı tabela derneklerinin kendi üzerlerine vazife olmayan açıklamalar yaptıklarını biliyoruz. Ancak Atatürkçü Düşünce Derneği tabi ayrı bir konumda. Her zaman siyaset üstü kuruluşunu sürdürmeye devam ediyor. Ben bundan dolayı sizleri kutluyorum. Her zaman sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Sizin düşünceleriniz ve önerileriniz bizim için çok önemli. Sizin yönlendirmelerinize her zaman açık olacağım.”

Daha sonra söz alan ADD Malatya Şubesi Başkanı Yunus Millioğulları, "Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekili olan ve derneğimizin üyesi olan bir arkadaşımız var. Bunun ile her zaman gurur duyuyoruz ve bizi ziyaret ettiği kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz. Kendisini kutluyoruz başarılar diliyoruz. Kendisi ile beraber çalışmayı da biz de arzuluyoruz. Önümüzdeki dönemde yeni bir anayasa gelecek bu konuda katkılarının olmasını çok isteriz" diye konuştu.

Son olarak söz alan ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve bölge sorumlusu Ali Ekber Tunçdemir, “Veli Ababa'nın milletvekili seçilmesinden dolayı çok mutlu olduk. Veli Bey'in geçmişini çok iyi biliyoruz. Malatya için de nelerini feda edeceğini ne gibi çalışma yapacağını çok iyi biliyoruz. Kendisini tebrik ediyoruz. Mecliste Malatya'yı da en iyi şekilde temsil edeceğine de gönülden inanıyoruz" diye konuşt

 

SAKATLAR DERNEĞİ’NDE..

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Malatya İl Başkanı Hüseyin Baştürk ve il yönetimi Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun'a da teşekkür ziyaretinde bulundular.

Ziyarette ilk konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sizler iyi yaşıyorsanız bizler o oranda kendimizi gelişmiş ve çağdaş bir ülke sayabiliriz. Eğer sizler bu şehirde ihtiyaçlarınızı gideremiyorsanız, yaşayamıyor ve üretemiyorsanız bilin ki bu ülke gelişmiş sayılamaz. Bu sadece Türkiye için değil bütün dünya için böyledir. Bir ülkenin gelişmişliği engellilerin yaşam standardı ile direk ilgilidir. Malatya'nın ve sizlerin sorunlarına daha çok sahip çıkacağız. Görev yapacağımız süre içerisinde sizin emrinizdeyim. Tabi burası siyaset üstü bir kurum bize oy veren arkadaşlarımızda var, oy vermeyen arkadaşlarımızda var. Siyaset yaptığım süre boyunca sizin emrinizde olacağım. Onun dışında zaten her zaman beraberiz sizlerle” şeklinde konuştu.

12 Haziran genel seçimlerinde ziyaret ettiği okulların hiç birinde engellilerin oy kullanamadığını anımsatan Ağbaba, şunları kaydetti: “İleri demokrasi diyoruz, ama maalesef kendi engelli yurttaşımıza ve çocuğumuza kendi kardeşimize oy hakkını tanımıyoruz. Bu kadar kötü bir şey önümüzde ki seçimlerde ben mutlaka üzerime düşeni yapacağım. Oy kullanma mekanlarının engelli arkadaşlarımıza uygun hale getirilmesini sağlayacak teklifte mecliste sunacağım. Çünkü bu, sandık başkanının keyfine bırakıldı. Kimi yerlerde arkadaşlarımız oy kullandı, kimi yerlerde oy kullanamadılar. En demokratik hakları engelli arkadaşlarımızın elinden alındı. Bundan herkes utanç duymalıdır. Siyaset yapan her kim varsa buna bende dahil hepimizin üstlenmesi gereken bir sorumluluğu var. Bu sorunlarla ilgili gereken ne tür çalışmalar varsa yapacağız."

Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: "Bir ilki yaşadık. Aslında genelde seçim öncesi ve normal zamanlarda ziyaretler hep olurdu bize. Ama seçimin ertesinde hemen Veli Beyin ziyareti bizi çok mutlu etti. İnşallah gerek mecliste olsun gerekse de ilimizde olsun sorunlarımızın takipçisi olacağına bizler inanıyoruz. Biz de yapılacak tüm güzel çalışmalar anlamında kendisine destek vereceğiz. Sorunlara Veli Bey yıllardır her zaman sahip çıkmıştır. İnşallah bu sahip çıkma olayını da mecliste de göstereceğine inanıyoruz." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız