SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Değerlerimiz Şiddete Karşı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:42:40
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, TBMM Genel Kurulu'nda 'kadına yönelik şiddet' konusunda söz aldı. Çalık, bütün dünyada eşi ve yakınları tarafından öldürülen kadın sayısının, savaştan ve açlıktan ölen kadın sayısından fazla olduğunu aktardı. 

Kadına karşı şiddetin geçmişten geleceğe evrensel bir sorun olduğunu ifade eden Çalık, şiddet ya da töre cinayetlerinin sadece doğu medeniyetlerine özgü olmadığını belirterek, batıda tutku cinayetleri olarak isimlendirilen olayların varlığına dikkat çekti. Bütün dünyada eşi ve yakınları tarafından öldürülen kadınların sayısının, savaştan ve açlıktan ölen kadın sayısından fazla olduğunu ifade eden Çalık, bu durumun şiddetle ilgili sorumluluğu ortadan kaldırmadığını vurguladı.

Milletvekili Öznur Çalık, aile ve şiddetin yan yana dahi gelmemesi gereken iki kelime olduğunun altını çizerek, aile içi şiddetin, toplumdaki şiddetten bağımsız düşünülemediğini; kadın ve çocukların, en çok güvende olmaları gereken yerde, kendi evlerinde, en çok sevgi ve saygı beklediği eşleri ve anneleri eliyle şiddete uğramalarının verdiği zararın çok daha fazla ve yaralayıcı olduğunu kaydetti.

Bu döngüyü kıracak olan gücün, şiddetin toplumsal ve hukuksal yaptırıma bağlanması olduğunu anlatan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Çalık, bunun için Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin, şiddetle mücadelede kararlılığını gösterecek pek çok çalışma yaptığını dile getirdi. Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, 2011'de şiddetle mücadelede bağlayıcı bir sözleşme olan Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi'nin ilk imzacısı ve onaylayıcısı oldu. 8 Mart 2012 tarihinde Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanunu yürürlüğe sokuldu. Sizlerin, hepinizin desteğiyle yaptık. Bu yasayla her kadın ve aile bireyini, şiddete karşı devlet koruması altına aldık. Şiddet İzleme ve Önleme Merkezlerini kurduk. Hükümetimiz bu konuda yaptığı çalışmalarla kararlılığını gösterdi."

Bu kararlılığa rağmen kadına yönelik şiddetin sürdüğünü ifade eden Çalık; Allah'ın, insanları yeryüzünün halifesi kılarken, cinsiyet ayrımı yapmadığına dikkat çekti ve büyük-küçük herkesin, insan olmaları nedeniyle bu saygıyı hak ettiğini içselleştirmek zorunda olduğunu vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız