SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Değişen Bir Şey Yok!

A- A+ PAYLAŞ
 
İl merkezindeki trafik keşmekeşi sürüyor. Kent merkezine bağlanan bazı yollarda Malatya Belediyesi'nin sürdürdüğü alt ve üst yapı yenileme ve çevre düzenlemeleri nedeniyle de bu sıkıntı daha da artmış vaziyette. Düzenli trafik akışı için  İl Trafik Komisyonu, Belediye ve Emniyet Trafik şube arasında uygulama birliği sağlanamıyor. Trafik sorununun başladığı 2000’li yılların ortalarında kalıcı çözüm için bir araya gelen yöneticiler sorunları ve sorunların yaşandığı noktaları belirlemişlerdi. Aradan geçen 5 yılı aşkın sürede sorunların aynen devam ettiği gözleniyor.
 
5 YIL ÖNCE.. 5 YIL SONRA..
Dönemin Valisi H. İbrahim Daşöz başkanlığında, İl Özel İdare toplantı salonunda 2006 yılının Kasım ayında gerçekleşen ve Belediye, Emniyet ve Karayolları'nın  Askeriye, Mühendisler, Mimarlar, Esnaf Odaları Birliği, Şoförler ve Otomobilciler, Minibüsçüler gibi bir çok sivil toplum örgütü ve derneklerin katıldığı toplantıda  belirlenen trafik sorunları ve bugünkü durum şöyle:
 
Sorun 1: Fuzuli, İnönü, Atatürk (Kışla) ve Eski Şire Pazarı caddelerinde araçların sağlı-sollu park yapmaları trafiği tıkamaktadır. Bu güzergahların ilimizin ana arterlerinden olması, banka ve işyerlerinin anılan caddeler üzerinde fazla olması nedeniyle araçlar bu cadde üzerinde park etmektedirler. Eski Şire Pazarı caddesinde tek yönlü ve park yasağı olmasına rağmen yolun her iki yönüne park eden esnaflara ait araçlar yüzünden trafik tıkanmakta alış verişe gelen vatandaşlar mağdur olmaktadır. (Atatürk Caddesi'nde ve İnönü Caddesi'nin bir bölümünde park yasağı uygulamasına rağmen, geçici parklar ve duraklamalar yüzünden trafik akışında önemli bir rahatlama olmadı)
 
Sorun 2: T.Temelli Caddesi, T. Temelli alt kavşağı, ve Palancıoğlu oteli önündeki önündeki trafik sıkışıklığı,
 
a)      Palancıoğlu oteli ve alt kavşağı: İl merkezine batı istikametinden gelen belde belediyelerine ait toplu taşıma araçları, T. Temelli alt kavşağında, Şehir içi faaliyet gösteren M plakalı minibüslerin özellikle Palancıoğlu oteli önünde, T. Temelli caddesi ve alt kavşağında yoğun bir trafik sıkışıklığı meydana getirmektedir.
b)      İl merkezine batı istikametinden gelen belde belediyelerine ait toplu taşıma araçlarının (Dilek, Topsöğüt, Yakınca, Şahnahan gibi) Açıl iş merkezi önünde durak yapıp, T.Temelli kavşağından dönmektedir. Trafiğin bu şekilde akışı T. Temelli alt kavşağını tıkamakta ve şehir içi M plakalı minibüslerin durak ve güzergahına yakın olduğundan yolcu almaları esnasında münakaşalara sebebiyet vermektedir. (Sorun devam ediyor)
 
Sorun 3:  İl merkezine güneyden gelen ilçe ve belde belediyelerine ait toplu taşıma araçları
 
a)      İlimize Güney Yüzüncü yıl kavşağı istikametinden gelen (Yeşilyurt, Gündüzbey, Konak, Yakınca, Bostanbaşı vb. gibi) ilçe ve beldelere ait toplu taşıma araçları Yüzüncü yıl kavşağından sonra M. Egemenlik (Emeksiz) caddesini kullanarak T.Temelli alt kavşağından U dönüşü yaparak tekrardan aynı caddeleri kullanıp kendi istikametlerine dönmektedirler. Bu uygulama T.Temelli, Milli Egemenlik (Emeksiz) caddeleri ile Palancıoğlu oteli önü ve T. Temelli alt kavşağında trafik tıkanmalarına neden olmaktadır.
b)      Şehir içi M plakalı minibüsler; Eski buğday pazarındaki minibüs garajından çıkıp Palancıoğlu oteli önünden T. Temelli alt kavşağını kullanarak sola dönüş yapıp Çevre yolunu takiben kendi güzergahlarına yönelmelerinde Palancıoğlu Oteli önü ve Temelli alt kavşağı aşırı şekilde tıkanıp trafiğin kilitlenmesine sebebiyet vermektedir. (Sorun devam ediyor)
 
Sorun 4: Atmalı Sokak’ta (Valiliğin arkası) yaşanan trafik sıkışıklığı
 
İl Özel İdare arkasındaki minibüs durağında; Başharık, Tecde, Çilesiz, minibüsleri durak yerinden hareket edip Özel İdare binası önündeki Atmalı sokakta 1 er (her minibüs hattından) araç toplam 3 araç durup yolcu aldıktan sonra Fuzuli caddesine dönmektedir. Bu uygulama Atmalı sokakta trafiği tıkadığı gibi Fuzuli caddesine dönüşleri de engellemektedir. (Sorun devam ediyor)
 
Sorun 5: Okul Servis araçlarının yolları tıkamaları
 
Atatürk, Gazi, Hayrettin Sönmezay, Hasan Varol, Fırat, Derme İlköğretim okulları ile Kız Lisesi ve Nene Hatun ana okulu öğrencilerini taşıyan servis araçları; Beşkonaklar, Sivas, Atatürk, Fuzuli, Nasuhi, Yunus Emre  caddeleri ile Derme sokağı gibi güzergahlarda trafiği tıkamaktadır. (Sorun devam ediyor)
 
Sorun 6: Şire Pazarı civarında yaşanan yoğun trafik sorunları
 
Ticaretin ve yaya trafiğinin yoğun olmasına karşın sokakları dar olan bu bölge, yaya dolaşımının ve alış-verişin rahat ve güvenli bir şekilde sağlanması amacı ile bu bölgenin araç trafiğine kapatılmasının gerektiği. (Sorun devam ediyor)   

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız