SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Değişen Birşey Yok: 0-1

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, ligde oynadığı 6. maçta da galibiyetle tanışamadı. Sarı-Kırmızılı ekip, sahasındaki üçüncü maçta ikinci yenilgisini almış oldu. Eren Aydın’ın 55. dakikada atıldığı maçta ev sahibi ekip Ömer Rıza’nın tek golüne boyun eğdi.

Maç öncesi Malatyaspor yönetim kurulu üyesi Ali Cengiz, stat anonsundan taraftarlara seslenip, takımlarını centilmence desteklemelerini istedi ve “Mavi Bayrağı almak istiyoruz” dedi.

Karşılaşma başlamadan 4. hakem Nihat Akman, Effa’nın boynundaki kolyeyi çıkarttırdı.

Taraftarlar, maçın başında teknik direktör Ziya Doğan’a büyük sevgi gösterilerinde bulundular. Tribünleri selamlayan Doğan’a “İmparator” diye destek verildi.

Malatyaspor taraftarları karşılaşmaya ilgi gösterirken, tribünde az sayıda boşluk göze çarptı. Karşılaşmayı Denizlispor taraftarları takip etmedi. Maraton tribünde konuşlanan ve her maçta sürekli desteğiyle dikkat çeken taraftarlar, ilk dakikadan itibaren tezahürata başladılar. Bu grup, karşılaşmanın 30. dakikasında kapalı tribünün sessiz kalmasına tepki gösterip “kapalı dışarı” diye bağırdı. Ardından kapalı tribün ve tribünlerin geri kalan bölümü olumlu tepki verip, hep birlikte tezahürata başladılar. Malatyaspor taraftarları ilk yarının sonu ve ikinci yarının başında desteği sürdürürken, gol sonrası sessizliğe büründüler. Hakem Aytekin Durmaz’a yönetiminden dolayı büyük tepki gösteren taraftarların bir bölümü, stat anons sisteminden çirkin ve kötü tezahürata yönelik uyarıyı protesto ettiler.

Karşılaşmanın 30. dakikasında Doğan, Chris ve Katatua’yı ısınması için kale arkasına yolladı. Bu oyuncuları taraftarlar alkışla karşıladı. Denizlispor çalıştırıcısı Giray Bulak ise neredeyse maçın başında Bülent Ertuğrul ile Radek’i ısınmaya yolladı ve iki oyuncu devrenin sonuna kadar ısındılar. Bu oyunculardan Radek 84. dakikada oyuna dahil edildi.

Denizlispor, gol sonrası büyük bir sevinç yaşadı. Tüm futbolcular yedek kulübesine koşup sarmaş dolaş oldular. Denizli soyunma odasında tam bir bayram havası hakimdi ve futbolcuların sevinç çığlıkları koridorlara yayıldı.

Denizlispor, Malatyaspor ile geçen sezon Malatya’da 2-2 berabere kalmıştı. Bu maçta Malatya bir ara 2-0 öne geçmişti. İki sezon önce Malatya’da oynanan maçı yine konuk takım 1-0 kazanmış, tek golü yine Ömer Rıza aynı kaleye kafayla atmıştı.

Maç bitiminde Malatyaspor çalıştırıcısı Doğan, sahaya girip hakemlerin elini sıktı, bu sırada da itirazlarını dile getirdi. Hakemlerin ters kararları üzerine bir ara sinirlenen Doğan, kenara kadar gelip itiraz ederken, Sportif Direktör Selami Özdemir de kendisine katıldı.

Bu arada, Orduzu Pınarbaşı'ndaki sahada oynanan PAF takımlar maçında ise Malatyaspor PAF, Denizlispor PAF'ı 1-0 mağlup etti.

...

HAKEMLER: Aytekin Durmaz, Nihat Mızrak, Serdar Diyadin (4. Hakem Nihat Akman)

MALATYASPOR: Bora, Serkan Bensol, Ömer Erdoğan, Mert, Eren, Johannson, Toth, Hakan Söyler, Bila (Dk. 53 Katatua), Okan (Dk. 58 Chris), Effa (Dk. 69 Bülent Akın).

YEDEKLER: Yk. Taylan, Chris, Bülent Akın, Mehmet Budak, Katatua, Homola, Aytaç

DENİZLİSPOR: Süleymanou, Burak, Tomas Abraham, Serhat, Roman Kratochvill, Fatih Egedik (Dk. 63 Ufuk Selim), Ömer Rıza (Dk. 84 Radek), Mustafa Keçeli, Güven, İbrahim Çelik (Dk. 64 Yusuf), Mikka.

YEDEKLER: Yk. Süleyman, Yusuf, Ufuk Selim, Serdal, Ender, Bülent Ertuğrul, Radek

GOL: Dk. 76 Ömer Rıza.

SARI KART: Eren, Okan (Malatyaspor), Fatih Egedik, Roman (Denizli).

KIRMIZI KART: Dk. 55 Eren (Malatyaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR..
1. dakikada Bilal’ın sağ çaprazdan attığı şut auta çıktı.

3. dakikada soldan yapılan ortayı izleyen Mikka’nın kafa şutunu Bora aldı.

13. dakikada Serkan Bensol sağdan savunmanın arkasına havadan bir top attı, Okan gelişine vurmak istedi, cılız şutu yandan dışarı çıktı.

17. dakikada orta alanın ortasında kazanılan serbest atışı Mert doldurdu, Effa şık bir hareketle ayakla topa müdahale etti, Okan’dan önce çıkan kaleci tehlikeyi önledi.

23. dakikada Effa’nın pasında Toth’un şutu üstten az farkla auta çıktı.

28. dakikada Denizlispor maçtaki ilk en ciddi atağını geliştirdi. Güven’in yaptığı ortada Bora kalesinden çıkıp tehlikeyi önlemek istedi, ancak Ömer Rıza erken davranıp kafayla vuruşunu yaptı, top üstten dışarı çıktı.

35. dakikada Effa ile gelişen atakta Serkan Bensol ortaladı, sola açılan topu izleyen Bilal geriye çıkardı, Eren gelişine vurup topu dışarı attı.

36. dakikada Malatyaspor çok güzel bir atakta gole ulaşamadı. Sol kanatta Eren’e faul yapılmasına karşın hakem oyunu avantaj kuralı ile devam ettirdi, Bilal şık bir hareketle 2 Denizli oyuncusundan sıyrıldı, ortaya çıkardı, ceza yayının önünden Toth sağ ayağıyla sert vurdu, top yandan az farkla dışarı çıktı.

41. dakikada Toth’un doldurduğu topu Okan geriye çıkardı, Bilal ceza alanı dışından uygun olmayan pozisyonda vurdu, top direğin dibinden dışarı çıktı.

55. dakikada rakibine sert giren Eren, çift sarı karttan oyundan atıldı ve takımını 10 kişi bıraktı.

60. dakikada İbrahim Çelik’in kullandığı serbest atışı Burak yakından tamamlayıp auta attı.

66. dakikada Güven’in ceza alanı dışından attığı güzel şutu Bora aynı güzellikte karşıladı.

69. dakikada Katatua’nın ortasında Denizli oyuncularının topu elle kestiği gerekçesiyle Malatyaspor penaltı itirazında bulundu, hakem devam işareti verdi. Bu pozisyon sonrası hakem tribünlerce protesto edildi.

76. dakikada Denizlispor öne geçti. Mustafa Keçeli’nin soldan ortasını izleyen Ömer Rıza topu bekletmeden sert vurup maçın tek golünü attı.

80. dakikada Katatua’nın sağ çaprazdan attığı şut dışarı çıktı.

Karşılaşma konuk takımın üstünlüğüyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız