SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Değişen Hiçbir Şey Yok!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, devam eden doğalgaz kazılarının daha da karmaşık hale getirdiği trafik, okulların açıldığı gün de, özellikle okul çevrelerinde tıkandı. Emniyet Müdürlüğü'nün okul çevresindeki trafik düzenlemesiyle ilgili önlemleri de, özellikle tali caddelerde ve sokaklarda "hiç görülmezken", özellikle Sinema (Beşkonaklar) Caddesi'ndeki sıkışıklık büyük tepkiye neden oldu.

Atatürk İlköğretim Okulu, Gazi İlköğretim Okulu ile Fırat İlköğretim Okulu bağlantılı servis taşımacılığının da okul dağılma saatlerinde yoğunlaştığı Sinema Caddesi'nde, doğalgaz dolayısıyla açılan çukurların "tam olarak" kapatılmaması, derin çukurlar olarak bırakılması, yanı sıra caddede araç parkının, okulların açılmasından öncesindeki gibi devam etmesi, yaklaşık 400 metrelik caddeyi tam anlamıyla kilitledi.

Okulların dağılma saatinde, Sinema Caddesi'nden giren sürücüler yaklaşık 20-25 dakikada tamamen sıkışmış trafikten kurtulmaya çalışırken, tali sokaklardaki doğalgaz kazıları, çukurları nedeniyle bu da sıkıntılı oldu. Özellikle Fuzuli Caddesi başı, Cengiz Topel Caddesi girişi, İstiklal (Tekmezar) Mahalle girişi doğalgaz kazıları yüzünden trafiği bütünüyle tıkadı.

Sinema Caddesi'nde oto parkına izin verilmesi, Emniyet ve Belediyeye bağlı trafik birimlerinin, zaman zaman basında yer alan haberlere karşın bugüne kadar müdahale etmedikleri için Malatya genelinde yayılan, caddelere esnaflar tarafından mal, duba, kasa, vs. koyarak, ya da sergi açarak otoların parketmesinin engellenmesinin yanı sıra, buralardan ticari anlamda yararlanma alışkanlığı da, kent içindeki trafiği arap saçına döndürdü.

Kent genelinde ise, okulların ve resmi kurumların dağılma saatlerinde meydana gelen sıkışıklığa karşın, trafik ışıklarına dayalı akışta ısrar edilmesi, görevlilerin bu sıkışık dönemde müdahale etmeyip, sadece ışıklara göre trafiği idare etmeye çalışmaları da başka bir sıkıntı olurken, birçok sürücü yaşanan trafik sıkışıklığına, "Okulların açılması sanki yetkililer için sürpriz olmuş gibi.. Hiçbir önlem göremedik. Önlem, sadece bazı kavşaklara trafik otoları koyup, ışığı takip etmekse, bunu anlayamadık.. Beklediğimiz duyarlılığın ne olduğunu merak eden bir yetkili varsa, okulların dağılma saatinde, öğle ve akşamları Sinema Caddesi'ne gitsinler, ne demek istediğimiz anlaşılır.." diyerek tepki gösterdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız