SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Değişikliğe 'Evet' Çağrısı

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "82 Anayasası yapıldıktan sonra toplam 16'kez yapılan değişiklik ve 85 maddenin değişikliği ile birlikte bugüne kadar maalesef esas parmak basılması gereken noktalara parmak basılmadan devam edilmiş" dedi.

AKP il binasında gerçekleştirilen ve çoğunluğunun doldurduğu talep formunda iş-aş istemi bulunan 100 civarında vatandaşın yanı sıra AKP İl başkanı Mustafa Şahin, Merkezi ilçe başkanı Celal Ekici, yönetim kurulu üyeleri ile partililer de katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, "Bu ülkede, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu hep söylediğimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasiyle alakalı olan eksikliklerini giderilmesi için bugüne kadar korkusuzca yarınlarımızın tesis edilmesi için adım atmaktan imtina eden hükümetlerin bu yükü de AK Parti'ye yıkmasıyla beraber, demokratikleşme noktasında darbe anayasasının bir tarafa itilip, ülkenin gerçek demokrasi ile buluşması için yapılan güzel çalışmalardan dolayı yaklaşık 3 haftalık çalışmada sayın milletvekillerimizin Meclis'teki yoğun çalışmalarından dolayı kaldığımız yerden tekrar devam diyoruz. Ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi noktasında siz değerli halkımızın önüne gelen sandığa, Anayasanın değişmesi noktasında gereğini yapacağınızdan kuşkumuz yoktur. Bugün tabanları ile tamamen zıt noktada olan diğer muhalefet partilerinin birisinin sağcı, birisinin solcu olmasına rağmen, ortak menfaatleri söz konusu olduğunda sarmaş dolaş olduklarını gördük. At izinin bilmem ne izine karıştığını gördük. Hamd olsun bunların üstesinde gelecek bir noktadayız. Sayın başbakanımızın o dik duruşu ve sağduyu sahibi olan siz değerli insanlarımızın bu noktada gereğini yapacağından hiç bir kuşkumuz yoktur. İnşallah, 12 Eylül'de, bu ülkede despot bir şekilde yüzde 92 oy ile kabul ettirilen o anayasa, vatandaşımızın gönül rızası ile tekrar red edilecek. Yaklaşık 1 haftadır, milletvekillerimizle gitmediğimiz ilçe kalmadı. Bütün ilçelerde, beldelerde vatandaşlarımızın bu çalışmayı hasretle beklediğini gördük. Malatya, yine diğer illere örnek olacak şekilde referanduma en yüksek desteği verecektir" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Geçtiğimiz hafta Türkiye için çok önemli olan ve demokratikleşme sürecimizin de tamamlanması adına çok önemli bir süreci beraberce yaşadık. Bu yaşadığımız süreç, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda bazı maddelerde değişiklik yapılması ile ilgili kanun teklifiydi. Bu kanun teklifini, Meclis'te bulunan bütün partilerle istişare edelim, sivil toplum kuruluşları ile istişare edelim ve bu konuda fikir beyan eden insanlarla istişare edelim istedik. Elimizden geldiğince katılımcı olalım istedik. 82 Anayasası yapıldıktan sonra toplam 16'kez yapılan değişiklik ve 85 maddenin değişikliği ile birlikte bugüne kadar maalesef esas parmak basılması gereken noktalara parmak basılmadan devam edilmiş. Türkiye'nin medeni milletler arasında hak ettiği yeri alması için yapılan bu değişiklik, kimlerin hangi gerekçe ile karşı çıktığı kamuoyunun gerçekten gözleri önündedir. Bu Anayasaya hep birlikte evet diyeceğinize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Çalık daha sonra halk gününe katılan vatandaşların sorunlarını dinledi.

ENGELLİLERLE KAHVALTI..
Çalık, Engeliler Haftası nedeniyle, Malatya'daki 8 ayrı engelli derneği yöneticisi ve üyeleri ile birlikte kahvaltı yaptı.

Sümer Park'taki Parksera'da düzenlenen kahvaltıya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, Kadın Kolları Başkanı Emine Akyurt ve üyeler ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Çalık, tek tek masaları dolaşarak engelli dernek yöneticisi ve üyelerinin sorunlarını dinledi. Çalık'a çok sayıda not kağıdı verildiği görüldü. Çalık, engellilerin sorunlarıyla her zaman ilgileneceklerini ifade etti.

İKİ İLÇEDE İNCELEME..
Çalık, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde de incelemelerde bulundu.

Konuya ilişkin olarak partiden gönderilen bülten şöyle:

"Malatya milletvekili Öznur Çalık, İl Başkanı Mustafa Şahin, İl Başkan yardımcıları, Hakan Kâhtalı ve Osman Güder, İl Başkan yardımcıları Erdoğan Temuçin ve Nuh Boyraz katıldılar.

Malatya milletvekili Öznur Çalık ve İl Başkanı Mustafa Şahin’le beraber Pütürge ilçesinin esnaflarını gezdi. Daha sonra Pütürge İlçe başkanı Hüseyin Aldemir’le beraber Partisinin İlçe danışma toplantısına katıldı. Burada konuşan Çalık, 'En az ayda bir Pütürge Tepehan, Doğanyol gezisi yapıyoruz. Bu bölgeye tüm ilçelere kısa aralıklarla ziyaretlerde bulunuyoruz. En son iki yada üç hafta önce Nemruta gittik. Giderken de yanımızda Kültür Müsteşarımızı da beraberimizde götürdük. Burayı görmeniz lazım bu mekânı görmeniz lazım dedik.Turizm Bakanından hiç katkı almadan çok açık ve net söylüyorum hiç katkı almadan biz bileğimizin hakkıyla kara yollarından bu yolları söke söke yaptırdık.Çünkü burası doksan dört kilometrelik turizm ağı, turizm kapsamındaki yolu ve yol güzergâhımızdır ve şimdi Tepehan yol güzergahı da yapılıyor.Ama müsteşarımız bize Nemrut yolu için kilit taş sözü verdi. Biz Nemruta ulaşım için kilit taşı yapacağız. Değerli arkadaşlar, inşallah kilit taşın yolunu yaptıktan sonra sizin Tepehan bölgesini de asfaltladıktan sonra oradan Nemruta olan ulaşımınızı çok daha rahata kavuşturmuş olacağız.

Yani bizim Nemrutla ilgili söylediğimizi milyon kere söyledik milyon kerede söylemeye devam edeceğiz. Malatya, Tepehan Nemrut yol güzergâhını hiç kimse engelleyemedi ve engelleyemeyecek. Biz bu yolu yapacağız. İsteyen yolcumuz isteyen turistimiz ulusal veya uluslararası turist olarak buraya bu bölgeye gelen vatandaşlarımız Nemruta en sağlıklı şekilde ulaşacak. Allahın izniyle bununla ilgili tüm çalışmalarımızı yaptık bu günden sonrada yapacağız. Bizim Nemrutla alıp veremediğimiz hiçbir şey yok. Nemrut Adıyaman’ındır, başla göz üstüne buna söylediğimiz hiçbir söz yoktur. Ama Nemrut tarihi bir mirastır bunun ulaşım yollarını hiç kimse engelleyemez. Biz buradan yolumuza bakacağız ve şimdi yapılan protokolle Malatya Pütürge ve Adıyaman yol güzergâhında yapılan yolla Nemrut kör nokta olmaktan kurtulacak. Adıyaman ve Malatya Vali’lerimizin yapmış olduğu bu konudaki kardeşlik protokolü için bende teşekkür ediyorum. Artık nemrut kör nokta olmayacak. Malatya Tepehan’dan gelirde Nemruta giderse oradan da Adıyaman’a geçebilecek. Adıyaman’ dan gelen de Malatya’ya geçebilecek. Biz artık en kaliteli hizmeti kim verir ise oradaki turist sayısı da artacak misafir sayısı da artacak' diye konuştu.

Daha sonra Pütürge ilçesinin köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi. Muhtarların Pütürge ilçesine Toki’nin gelmesi için milletvekili Çalık’tan yardımcı olmasını istediler. Çalık’ta Pütürge ilçesi kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu’nu ziyaret edeceğini ve muhtarlara da kendisiyle beraber gelmelerini istedi.

Pütürge ilçe kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu’nu makamında ziyaret ederek kaymakamla sorunlar hakkında bir süre görüştüler.

Pütürge ilçesinden Gökçe beldesine geçerek burada yeni açılan Ak Parti Gökçe belde teşkilatını ziyaret etti. Malatya milletvekili Öznur Çalık 'Ben bu gün Belde Başkanımızın yeni görevinde başarılar diliyorum. Yeni mekânının da hayırlı olmasını diliyorum. Buradaki siz Gökçe’li hemşerilerimizle birlikte bir bütün olarak ve ben görüyorumki ve eski Genç parti belde başkanı bize geçmiş bulunuyor ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belde başkanı Ak Parti'ye katıldılar. Cumhuriyet Halk Partisi Gökçe belde başkanının partimize katılması bizim için çok büyük bir memnuniyet Abdullah ağabeyimize çok teşekkür ediyoruz hayırlı uğurlu olsun. Gökçe belde Genç Parti belde başkanını da partimize katıldı ve ben kardeşlerimize de hoş geldin diyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin' dedi ve AK Parti rozetini Çalık kendi taktı.

Gökçe beldesinden sonra Doğanyol ilçesine geçerek, Doğanyol esnaflarını gezdi. Doğanyol Ak Parti teşkilatının düzenlemiş olduğu İlçe danışma toplantısına katıldı. Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey’ de yaptığı konuşmada ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiğini söyledi.

Çalık, burada yaptığı konuşmasında, 'Şu an Türkiye ortalamasının üzerinde Malatya’daki sağlık personeli Türkiye’nin (6) altıncı ili, Doğanyol’da sağlık personelimizin sayısı şu anda on sekizdir. Şimdi şunu söylemek istiyorum biz Malatya ili olarak sağlık konusunda Türkiye’ nin altıncı sırasındayız. Personel açısından doktor hemşire ebe bütün beyaz önlüklüleri söylüyorum altıncı sıradayız. Şu anda burada görev yapan bütün memurlarımıza ve değerli kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu bölge bizim bu memleket bizim bu ülke bizim ve her yerde çalışmak zorundayız. Okullarımız açık ve binler kere şükürler olsun şu an öğretmen evimiz Doğanyol’a yakışır bir şekilde tamamlanıp bu sene inşallah açılışını yapacağız. Hep birlikte Doğanyol’a yakışır konferans salonu ile orda kalacak hizmet binası temiz misafir haneleriyle Doğanyol’a yakışır bir hizmet binamız olacak. Polis hizmet binası ve lojmanları da dâhil olmak üzere bununla ilgili olarak ta vakfımızdan İçişleri bakanlığımıza beş yüz milyar ödeneğimiz ayrılmış hayırlı uğurlu olsun dedi. İnşallah bu vesileyle emniyet binamızda Doğanyol ilçemize kazandırılmış olur daha yeter mi kesinlikle yetmez köylerimize beldelerimize içme suyumuz köylerimizin sulama suyu yollarımız ki, muhtarlarımızı her dinlediğimizde il genel meclis üyelerimizle yapmış olduğumuz görüşmelerimizde ilçe başkanım belediye başkanımın ilettiği tüm sorunlarda en can alıcı şekilde dikkat ediyoruz kulak veriyoruz ve il genel meclis il genel sekreter ve il genel meclis başkanımızla buralara yapmış olduğumuz ziyaretlerle bölgeyi yerinde tespit etmek adına yapılan ziyaretlerle hizmete devam ediyoruz. Bu yeter mi, bence yetmez hiç yetmez. Daha bu yaptıklarımız bence yapacaklarımızın yüzde onuna ancak tekamül eder" diye konuştu."

YEŞİLYURT'TA..
Çalık'ın, eşi Kenan Çalık'ın da katılımıyla Yeşilyurt ilçe danışma toplantısında hazır bulunduğu belirtilirken, partiden bu konuda da şu bilgi verildi:

"AK PARTİ Malatya milletvekili Öznur Çalık, İl başkanı Mustafa Şahin ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Yeşilyurt ilçe danışma toplantısına katıldı.

İl başkanı Mustafa Şahin burada yapmış olduğu konuşmada, 'Özellikle hükümetimizin yapmış oldukları çalışmaları sıralamaya kalksak bizim bir bakanlığımızın yapmış olduğu hizmeti karşılaştırmış olsanız inanınki diğer hükümetler döneminde belki 10 -20 belkide 50 yılda yapamadıkları hizmeti bizim bakanlığımız onları ikiye belkide üçe beşe katlamış durumdadır. Bunların bu çalışmalarını bu gayretlerini gördüğümüz zaman bizim dur durak demeden çalışmamız lazımdır ve bize verilen görevleri en iyi bir şekilde yerine getirmek zorundayız. Halka hizmetin Hakka hizmet olduğunun bilincindeyiz' dedi.

Malatya Milletvekili Çalık 'Bizden önceki dönemlerde senede bir Milletvekili üç senede bir Bakan yada Başbakan gelirdi.Bizim dönemde ise Başbakanımız Malatya’ya 13 sefer geldi.Sadece 2009 yılında Malatya’mıza üç kere geldi arkadaşlar dedi.Bizlerde Milletvekilleri olarak İlçelerimize enaz 5 defa ziyarete gidiyorsak binlerce şükürler olsun.Biz milletle bütünleştiğimizin en güzel bir göstergesidir.Biz 8 yıllık iktidarız.Normalde iktidarların çok çabuk yıpranması gerekir.Daha önceki dönemleri biliyorsunuz.Ortalama 16 aylık hükümetlerden, biz 8 yıllık iktidara geldik. Biz siyasi iktidarları sağladık, ekonomik iktidarı sağladık ve Türkiye artık bölgenin değil Avrupa’nın Asya’nın, Afrika’nın, Amerika’nın bütün dünya devletlerinin gözünü diktiği ülke haline geldi. Bununsa yegâne sebebi işte burada oturan aile fertleridir. Bu dinamizmi bu güç birliği bu elbirliği ve biz kiminle birleştik. Biz milletimizle birleştik' diye konuştu .Daha sonra mahalle muhtarları ile sohbet ederek sorunlar hakkında bilgi aldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız