SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Değişiklik En Büyük Haksızlık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:35:51
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Malatya Kamu Şirket Çalışanları Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Atalan ve Turgut Özal Tıp Merkezi Çalışanları Derneği Başkanı Taner Yiğit, yapılan bazı değişiklikleri kabul etmiyoruz dediler. 
 
Atalan, yaptığı konuşmada, "Bilindiği üzere 12 Ocak 2012 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye genelinde aynı amaca hizmet eden şirket işçileri dernekleri ile yapılan toplantıda alınan en önemli iki karar üzerine çalışanlarımızın kafası karışmış ve yanlış bilgilendirilmiştir. Yapılan bu toplantıda belirttiğimiz 30 dan fazla sorun Sn. Bakan , Müsteşarlar ve Daire Başkanları tarafından özetlenmiş ve 14 madde olarak sıralanmıştır. Sıralanan bu 14 maddelik kararın içerisinde dernek başkanlarının onaylamadığı fakat yapılacak çalışmanın tekrar tarafımıza bildirilmesi kaydı ile İş kanunun 2. Maddesi değişikliği ve Kıdem tazminatı fonunun devreye girmesi maddeleri bu ara gündemi önemli ölçüde meşgul etmiştir. Bir kez daha şunu samimiyetimizle belirtmeliyim ki; İş kanunu 2. Maddesinin bakanlık tarafından düzenleme yapılarak değiştirilmesini dernek başkanları olarak kabul etmiyor ve onaylamıyoruz. Yapılacak düzenleme ve değişiklikle İş kanununda yapılanmaya girmeyi tercih etmek 467 bin çalışana karşı yapılacak en büyük haksızlıktır" dedi. 
 
Atalan, konuşmasının devamında, "Bizler Türkiye geneli 467 bin kamu çalışanının sözcülüğünü yapıyoruz. O kadar insanın vebalini yüklenemeyiz. En mantıklı olan çalışanların asıl işverenin işini yapan biz işçilerin sözleşme hakkının verilmesidir. Kurumlarda her geçen gün sıkıntı yaşıyor ve iş garantisi kapsamına giremiyoruz. 2. Maddeyi  değiştirdikten sonra tamamen iş garantisinden yoksun olacağız. Kimse kamuda çalışan şirket personellerini yalnız zannetmesin. Bizlerde hakkımız olanı almak ve haksızlıkları gidermek istiyoruz. Bizlerin sorunlarını bilmeden masada hakkımızı aramaya çalışan ve boyun eğenlere gerek kalmadı. Artık o masaya bizler oturacak ve hakkımızı savunacağız. Bakanlığın yaptığı 2. Madde değişikliğini asla kabul etmiyoruz. Eğer kabul edilecek bir çalışma ortaya konulursa sonuna kadar varız. Bundan sonra Türkiye geneli tüm derneklerin ortak sözü sözleşme almamız yönündedir.  Kanunun tekrar dernek yetkilileri ile masaya oturmak kaydı ile gözden geçirilmesi gerektiğini yetkililere söylemek istiyoruz. Bu vesileyle Türkiye geneli tüm dernekler 2. Madde yapılacak değişikliği kabul etmediğimize dair bakanlığa gerekli resmi yazıyı yazarak göndereceğiz." ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız