SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Değişimdeki En Büyük Güçtü''

A- A+ PAYLAŞ

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Reşat Özkan'ın cenazesi, üniversitede düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketine gönderildi. Törende konuşan Rektör Fatih Hilmioğlu, en yakın çalışma arkadaşını, "hem sağ, hem sol kolunu kaybettiğini" söyledi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi görmekte iken yaşamını yitiren Özkan için düzenlenen törene; genel sekreterin ailesi ve yakınları ile Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Belediye Başkan yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Dilek Belediye Başkanı Muzaffer Güven, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve öğretim üyelerinin yanı sıra akademik ve idari personel katıldı.

Rektörlü binası girişindeki cenaze töreninde konuşan Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, "Henüz çok genç yaşta aramızdan ayrılan değerli genel sekreterimiz 26 yıldır üst düzeylerde görev yapmış, düzgün ve dürüst bir kişiliğe sahipti. Daha önce görev yaptığı yerlerden de, önceden aldığım bilgi çerçevesinde Reşat Özkan hakkında son derece olumlu görüşler bildirildi. O hep birleştirici kişiliği ile sorunları çözmüş, engin mevzuat bilgisi ile üniversitemize önemli katkıları olmuştur.

Yapıcı bir bürokrasi anlayışı ve de çok ciddi mevzuat bilgisiyle hemen dikkati çekiyordu.

Bu üniversiteye çok önemli hizmetler verdi. Üniversitede yaşanılan son 6 yıldaki değişimlerin arkasındaki en büyük güç, Reşat Beydi.. Çok genç yaşta kaybettik. Tanrı, herkese arkasından böyle güzel şeyler söylenme nasip etsin. Reşat bey öyle bir insandı.

6 yıllık görev sürem içerisinde en yakın çalışma arkadaşımı olan Reşat Özkan’ın vefatıyla hem sağ, hem sol kolumu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum” dedi.

Daha sonra yapılan duanın ardından, Özkan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Niğde'nin Çamardı ilçesine gönderildi.

ÖZGEÇMİŞİ
Reşat Özkan, 1948 Eğridere doğumlu olup Niğde ili Çamardı ilçesi nüfusuna kayıtlı. İlk ve ortaöğretimini Çamardı ilçesinde, liseyi de Niğde’de bitirdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü lisans mezunu ve 3 çocuk sahibiydi.

1 Mart 1972 tarihinde Çamardı Mal Müdürlüğü’nden memur olarak göreve başladı. Açılan sınavı kazanarak 1978 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi Bütçe Daire Başkan Yardımcısı olarak atandı. 1982-88 tarihleri arasında Konya Selçuk Üniversitesi Bütçe daire Başkan yardımcısı, 1988-1992 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bütçe Daire Başkan yardımcısı ve Başkanı olarak görev yaptı.

1992-2000 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Bütçe Daire Başkanlığı yaptı. 18.09.2000 tarihinden itibaren 6 yıl boyunca İnönü Üniversitesi Genel Sekreterliği görevini yapmaktaydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız