SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dekan Atandı

A- A+ PAYLAŞ

YÖK Genel Kurulu toplantısında 14 devlet üniversitesine dekan ataması yapıldığı belirtildi. Bu atamalar kapsamında, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne de Prof.Dr. Burhanettin Dönmez'in (fotoğraftaki) atandığı bildirildi. Dönmez, aynı görevi daha önce vekaleten sürdürüyordu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan Başkanlığındaki YÖK Genel Kurulu toplantısı sona erdi. YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, genel kurulda eğitim, mevzuat ve vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonları raporlarının görüşüldüğü belirtildi. İstanbul Bilim Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından rektör adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen Prof. Dr. Hasan Hakan Berkkan ile ilgili olarak olumlu görüş bildirilmesine karar verildiği belirtilen açıklamada, Marmara ve Erzincan
Üniversiteleri için rektör seçim takviminin belirlendiği kaydedildi. Buna göre, 10-11 Haziran 2010 tarihlerinde üniversitelerde rektör adayı belirleme seçimleri yapılacağı ve seçim sonuçlarının 24 Haziran 2010'daki Yükseköğretim Genel Kurulu'nda değerlendirilecek ve Cumhurbaşkanlığına sunulacak adayların belirleneceği belirtildi.

13 Mayıs 2010'daki Yükseköğretim Genel Kurulu'nda Türk-Alman Üniversitesi rektörlüğü için başvuran adayların değerlendirilmesi ve Cumhurbaşkanlığına sunulacak adayların belirlenmesine karar verildiği bildirildi.

Devlet üniversitelerindeki on dört fakülteye yapılan dekan ataması ise şöyle:

"Abant İzzet Baysal Diş Hekimliği Prof. Dr. İsmet Duran
Adıyaman Tıp Prof. Dr. Mahmut Durmuş
Adnan Menderes Fen Edebiyat Prof. Dr. Hatice Kandamar
Veteriner Prof. Dr. Ahmet Gökhan Önol
Ziraat Prof. Dr. Orhan Karaca
Balıkesir Bandırma İİBF Prof. Dr. Edip Orucu
Güzel Sanatlar Prof. Dr. Hatice Bengisu
Dumlupınar Güzel Sanatlar Prof. Dr. Mustafa Arslan
Ege Su Ürünleri Prof. Dr. Mesut Önen
İnönü Eğitim Prof. Dr. Burhanettin Dönmez
Kafkas Tıp Prof. Dr. Abdülaziz Gül
Mersin İletişim Prof. Dr. Ünsal Yetim
Selçuk Sağlık Bilimleri Prof. Dr. Aliye Mavili Aktaş
Uludağ İİBF Prof. Dr. İsmail Efil

Dört vakıf üniversitesinin mütevelli heyet başkanlıklarının, üniversitelerinin fakültelerine dekan atanmasına yönelik tekliflerinin değerlendirildiği belirtildi.

Yeni Yüzyıl Tıp Prof. Dr. Timur Gürkan
Mevlana Eğitim Prof. Dr. Vehbi Çelik
TOBB ETÜ Hukuk Prof. Dr. Çiğdem Kırca
Gediz Hukuk Prof. Dr. Muhammet Özekes."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız