SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dekanlığa Atama

A- A+ PAYLAŞ

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanan YÖK Genel Kurulu, 3 üniversite için rektör adaylarını belirlerken, 17 dekan ataması yaptı. Bu yıl öğrenci alacak olan İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanlığına, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Kemal Şenocak (fotoğraftaki) atandı.

Erzincan, Giresun ve Marmara üniversitelerinden YÖK'e gönderilen rektör adayları arasından 3 ismin belirlenerek, Cumhurbaşkanlığına bildirilmesine karar verildiği kaydedildi.

YÖK genel kurulunun kararına göre; Erzincan Üniversitesi için Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Prof. Dr. Necati Fahri Taş'ın; Giresun Üniversitesi için Prof. Dr. Aygün Attar, Prof. Dr. Ayhan Bölük, Prof. Dr. Yılmaz Can'ın; Marmara Üniversitesi için ise Prof. Dr. M. Zafer Gül, Prof. Dr. Necla Pur ve Prof. Dr. Mehmet Akalın'ın isimleri Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

DEKAN ATAMALARI..
Ayrıca, çeşitli üniversitelere bağlı fakültelere de dekan ataması yapıldı. Atananlar şunlar:

''Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Demirci, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Ülker, Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Prof. Dr. Cahit Bağcı, Nizip Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Özakça, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı, İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Kemal Şenocak, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Nüket Tör, Kastamonu Üniversitesi İİBF Prof. Dr. Yaşar Aktaş, Mersin Üniversitesi Eğitim Prof. Dr. Tuğba Yelken, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof. Dr. Zekeriyya Uludağ, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Ömer Ulukapı, Selçuk Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Arslan, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof. Prof. Dr. İlker Alp, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Prof. Dr. Yunus Ali Çengel, İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Çavlan Çiftçi.''

PROF.DR. ŞENOCAK..
100 öğrenci alarak 2010-2011 yılında eğitim ve öğretimini başlatacak olan İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin dekanlığına atanan Prof.Dr. Kemal Şenocak, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi. Prof.Dr. Şenocak, Ticaret Hukuku, Deniz Ticareti ve Sigorta Hukuku dersleri veriyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız