SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dekar Başına 7 YTL Ödenecek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemelerinin birinci taksitinin çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını belirterek, DGD ödemesi almayan üreticilerin sıraya göre ödemeleri alabileceklerini söyledi.

Makamında düzenlediği basın toplantısında, DGD ödemeleri ile ilgili bilgi veren Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, ''Doğrudan Gelir Desteği dekar başına 7 YTL olarak belirlendi. Toprak tahlili yaptıran üreticilere dekar başına 1 YTL, organik tarım yapanlara da 5 YTL ilave ödeme yapılacak. 2007 yılında il genelinde destek için başvuran 44 bin 35 çiftçiye 15 milyon 687 bin 602 YTL ödeme yapılacak. 2007 yılı doğrudan gelir desteği ödemelerinin birinci taksiti geçen cuma gününden itibaren çiftçilerin hesaplarına yattı. Birinci taksit dekar başına 3.5 YTL'den 7 milyon 843 bin 801 YTL ödeme yapılacak'' dedi.

İlçelerdeki üreticilerin Ziraat Bankası’nın şubelerinden kimlik fotokopileri ile başvurarak desteği alabileceklerini dile getiren Ahmet Güldal, daha sonra şunları söyledi:

''İl merkezindeki Ziraat Bankası şubelerinden destekleme bedelini alan merkez, Yazıhan ve Kale ilçelerindeki 8 bin 759 çiftçimizin ödemelerini rahatlıkla alabilmesi ve sıkışıklığa meydan verilmemesi için bazı önlemler alındı. Kale ilçesinden başvuran 896 çiftçi Ziraat Bankası’nın Akpınar Şubesi'nden 30 Nisan'dan itibaren ödemelerini alabilecek. İlimiz merkez ve Yazıhan ilçesinde ikamet eden toplam 7 bin 863 çiftçimizin destekleme ödemeleri de 6 Mayıs'ta başlayacak. Soyadı baş harflerine göre ödemeler yapılacak.''

Güldal, Malatya'da 44 bin 35 çiftçiye toplam 15 milyon 687 bin YTL ödeme yapılacağını bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız