SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Deli Dumrul'la Sahne

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne bağlı Malatya Devlet Tiyatrosu, kuruluşunu tamamlayarak ilk perdesini 'Deli Dumrul' oyunu ile açtı.

Malatya Devlet Tiyatrosu, Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya Belediye Başkan Vekili Tevfik Arpacı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Erdem, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, yaptığı konuşmada, Malatya Devlet Tiyatrosu'nun kurulması ile birlikte devlet tiyatrosu bulunan il sayısının 14'e, sahne sayısının ise 40'a çıktığını belirtti. Bilgin, "Yazılı tarih öncesinden bu yana insanın temel değerlerini tartışan tiyatro, hayatımıza olumlu anlamda biçim vermede önemli bir rol üstlenmiştir" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise yaptığı konuşmada, Malatyalılar'ın çok özel bir mutluluğun heyecanını ve gururunu yaşadığını söyleyerek, bugünün Malatya'nın tarihinde önemli dönem noktalarından birisi olduğunu ifade etti.

Malatya Devlet Tiyatrosu'nun açılış perdesinde Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından 'Deli Dumrul' adlı oyun sahnelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız