SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Delik Kalple 80 Yıl!

0
Güncellendi - 2018-07-12 20:51:40
Delik Kalple 80 Yıl!
A- A+ PAYLAŞ

80 yaşına kadar delik kalple yaşayan hasta, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Malatya'da 80 yaşındaki Hasan Örnek'in, kalbinde doğuştan 1,8 santimlik delik olduğu, yorgunluk ve nefes darlığı şikayetiyle başvurduğu hastanede fark edildi. Örnek, başvurduğu hastanede yapılan tetkikler sonrası ameliyata alındı. 80 yaşındaki hasta, başarılı operasyon sonrası yeniden sağlığına kavuştu.

80 yaşındaki Hasan Örnek, yorgunluk ve nefes darlığı şikayetiyle Sıtmapınarı Gözde Hastanesine başvurdu. Örmek’in tetkiklerinde kalbinde doğuştan gelen 1,8 santim büyüklüğünde delik olduğu tespit edildi. Başvurduğu hastanede Kardiyoloji Uzmanları Prof. Dr. İzzet Tandoğan ve Uzm. Dr. Sezai Orhan tarafından ameliyata alınan Örnek, kapalı yöntemle geçirdiği ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İzzet Tandoğan, “Hastamızda bir anormallik saptadık. Kalbin içerisindeki delik, normalde anne karnındayken olabilen fakat doğuma kadar kapanan bir deliktir. Normal şartlarda biz böyle hastalarla karşılaşıyoruz ama 10 ya da 20’li yaşlara kadar karşılaşıyoruz. O yaşlara kadar bu hastalar tedavi edilmemişse kalp yetmezliği başlıyor. Hastamızın 80 yaşına kadar kalbindeki delikle yaşaması bir hayli ilginç. Biz, 80 yaşındaki bir hastamıza ilk defa bu işlemi uyguladık. Çünkü ilk defa 80 yaşında ve kalbi bir delik hasta gördük. Başarılı bir operasyonla hastamız sağlığına kavuştu” diye konuştu.

Kardiyoloji Uzmanı Sezai Orhan, "Yaşın ileri olması nedeniyle vaka bize ilginç geldi. Gerçekten başarılı bir işlem uyguladık. Operasyon komplikasyonsuz uygulandı. Hocamızın ve ekibinin ellerine sağlık" dedi.

Örnek'in oğlu Vakkas Örnek ise "Ben yurt dışında yaşıyorum. Malatya'da böyle bir ameliyatın olacağını düşünmemiştim. Yurt dışında bile böyle bir ameliyatı göze alabilecek doktorlar çok nadir bulunur. Gözde Hastanesi doktorlarına, yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Geçirdiği operasyonla sağlığına kavuşan Hasan Örnek, "Ameliyattan sonra iyiyim. Doktorlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız