SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Delikanlıysan Çık Ortaya.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:49:19
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben, ailem, hepsi ve şimdi kızımla, şahsımla ilgili tehditler ortaya çıktı ve aylardır ortaya çıkan bir isim var. Ya delikanlıysan çık ortaya, gizli olarak niçin kalkıp da bu şekilde bunu yapıyorsun?" dedi. 

Malatya'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Hilton otelde bir araya gelen Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, Malatya'nın daha önceki seçimlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçiminde de kendisine yakışanı yaptığını söyledi. Malatyalıların güvenine ve itimadına layık olmaya çalışacağını ifade eden Erdoğan, "Namusunuz görerek, sahip çıktığınız oyunuzun hakkını vermek için tüm gücümle çalışacağıma söz veriyorum" dedi. 

"ÜLKENİN VE MİLLETİN LEHİNE OLAN HER İŞİ DESTEKLEDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin ve milletin faydası için, Allah rızası için yapılan her işin sonuna kadar arkasında olduklarını ifade ederek, "Bizim ömrümüz hamdolsun hizmetle geçti. Siyasi partilerde, sivil toplum kuruluşlarında, belediyede, hükümette bulunduğumuz her yerde millete hizmetin çabası içerisinde olduk. Bunlar verilen emanetti, emanetlere layık olmaya çalıştık. Ülkenin ve milletin lehine olan her işi desteklediğimiz gibi, aleyhine olan her işinde karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu sadece ülkemiz için geçerli değil, dünya içinde böyle" şeklinde konuştu. 

"TÜRKİYE 2 ÖNEMLİ İBRETLİK HADİSE YAŞADI"

Türkiye'nin son 2 yıldır 2 önemli ve ibretlik hadise yaşadığını kaydeden Erdoğan, "Türkiye, 2 önemli sıkıntıya maruz kaldı. Bunlardan biri Gezi olaylarıydı. Taksim'de Gezi Parkı'nda 12 tane ağaç bir yerden sökülerek, bir başka yere taşınmak üzere atılan bir adım bahane edildi. Önce İstanbul'u sonra Türkiye'nin her yerini karıştırmaya, sokakları terörize ederek, buradan siyasi sonuç devşirmeye çalıştılar. Ve bunu yapmaya gayret ederken bazı siyasi partilerin temsilcileri ve başında olanlar bundan bir şey elde etmeye çalıştılar. Fakat bunu yapanlar kendi partilerin Yalova'da, Sarıyer'de bırakın bir ağacı bir yerden söküp bir yere taşımayı, oralarda 30 yıllık, 40 yıllık, 50 yıllık ağaçları kesip, doğrayarak adete bir doğa katliamı yaparken, buna sessiz kaldılar. Hiçbir şey konuşmadılar. Hani neredeydiniz çevreciler? Hani doğaya sahip çıkanlar? Niye burada konuşmadınız? Niye sesinizi çıkarmadınız? Çünkü dürüst, samimi değiller. Seçilmiş hükümeti ve güvenlik güçlerini hedef alarak, vatandaşın malına, canına hatta canına, ülkemizin genelinde kamuya hizmet eden ne varsa kast ettiler. Ekonomimize, demokrasimize kast ettiler. Ülkemizin bütün birikimlerine saldırdılar. İçeriden ve dışarıdan verilen desteklerle, haftalar boyu Türkiye'yi adeta savaş alanına çevirdiler. Ama kararlı duruşumuz sayesinde bu darbe girişimi akamete uğradı, sonuçsuz kaldı. Buradan netice alamadılar" diye konuştu.

"SEÇİME YAKIN BİR BAŞKA DARBE TEŞEBBÜSÜYLE KARŞI KARŞIYA KALDIK"

Erdoğan, 17-25 Aralık operasyonlarına da değindi. 'Seçime yakın bir başka darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık' ifadesinin kullanan Erdoğan, şunları söyledi: "Seçime yakın bir zamanda bir başka darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. 17-25 Aralık tarihlerinde emniyet ve yargı içindeki bir çete eliyle Türkiye'nin siyasi ve ekonomik varlığını çökertmeye yönelik bir darbe girişimi başlatıldı. 17-25 Aralık darbe teşebbüsünün gerisinde kendisine hizmet hareketi diyen bir yapı var. Kayıtlarda adı paralel devlet yapılanması olarak geçen bu örgüt yıllarca cemaat kisvesi altında vatandaşın kanını sömürdü. MGK'da bu konuyla ilgili bunun ulusal güvenliğimizi tehdit eden örgüt olduğuna dair karar çıkardık. Nisan ayında Milli Güvenlik siyaset belgesinde artık bu yerini alacak. İnsanları ellerine ne geçerse onunla tehdit ederek adeta bir korku imparatorluğu kurdular. 17-25 Aralık darbe teşebbüsünün gerisinde kendisine hizmet hareketi diyen bir yapı var. Kayıtlarda adı paralel devlet yapılanması olarak geçen bu örgüt yıllarca cemaat kisvesi altında vatandaşın kanını sömürdü. MGK'da bu konuyla ilgili bunun ulusal güvenliğimizi tehdit eden örgüt olduğuna dair karar çıkardık. Nisan ayında Milli Güvenlik siyaset belgesinde artık bu yerini alacak. İnsanları ellerine ne geçerse onunla tehdit ederek adeta bir korku imparatorluğu kurdular. Pensilvanya örgütünün resmi adıyla paralel devlet yapılanmasının ipliği pazara çıkmıştır. Gazetelerdeki yayınlanan belgeleri görüyorsunuz. Kim nerenin imamıdır, ne gibi bağlantıları var? Şimdi bir vakıf kuruluyor. Maarif Vakfı. MEB'in kuracağı bu vakıfla uluslararası camiadaki okulları oradaki yönetimler size verelim diyorlar. Hükümetimiz süratle böyle bir vakfı kuruyor. Şu ana kadar hangi devlet başkanı ile görüştüysem hepsi olumlu yaklaştı. Yeter ki bu çocuklar ortada kalmasın diyorlar."

"AİLEM VE ŞAHSIMLA İLGİLİ TEHDİTLER ORTAYA ÇIKTI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün gazetelerde görmüşsünüzdür, bir hafta önce de ailece tehdit aldığımızı söylemiştim. Şimdi kızımla, şahsımla ilgili tehditler ortaya çıktı. Aylardır ortaya çıkan isim var. Delikanlıysan çık ortaya, gizli olarak niye bu işi yapıyorsun. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Bizi buradan caydıramazsın. Sende yürek varsa delikanlılık varsa kod adıyla ortaya çıkma. Terör örgütünün mensubusun. O yüzden kod adıyla konuşursun. Ana muhalefetle özel görüşmeler ve adeta onlara bilgi veriyorlar. Kızımla ilgili öldürmek için emir verdiklerini söylüyorlar. Allah'ın verdiği ömrü kimsenin geri almaya hakkı yok" diye konuştu.

"İÇ GÜVENLİK YASASINDAN NEDEN RAHATSIZ OLUYORLAR?"

İç Güvenlik Yasası'na da değinen Erdoğan, "Ana muhalefetle özel görüşmeler ve adeta onlara bilgi veriyorlar. Kızımla ilgili öldürmek için emir verdiklerini söylüyorlar. Allah’ın verdiği ömrü kimsenin geri almaya hakkı yok. İç Güvenlik Yasası’ndan niye rahatsız oluyorlar. Hükümetin görevi huzuru sağlamak değil mi? Bunlar bir yerde yatırım yapacaksın, devletin yaptığı yatırımda müteahhit firmanın iş makinelerini yakıyor, yöneticileri kaçırıyor. Kim bu? Terör örgütü. Uzantıları parlamentoya kadar sirayet etmiş. Parlamentoda terör örgütü ile ilgili alınan tedbirler kapsamındaki yasaya karşı çıkmak bana göre terörle mücadeleye karşı çıkmaktır. Güvenlik güçlerinin elini güçlendireceksin ki rahat müdahale etsin. ABD’de polis sana dur dedi duracaksın. Durmadığı zaman gerekli müdahaleyi yapar. Muhtarları tehdit ediyorlar. Bu köyden başka siyasi partiye oy çıkmayacak diye. Parlamentodan her türlü engellemeye rağmen bu çıkacaktır. Ben buna inanıyorum. Aklı selimin yolu bir" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız