SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Delil Titizliği 6 Vekil Kurtardı

A- A+ PAYLAŞ

Anayasa Mahkemesi, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’a, Kürt sorununun çözümünde terör örgütü “PKK ve Abdullah Öcalan’ı adres gösteren beyan ve eylemleri” ile kapatmaya neden oldukları gerekçesiyle siyasi yasak getirip milletvekilliklerinin düşürülmesine karar verirken, “titiz delil” incelemesi 6 DTP’li milletvekilini siyasi yasak almaktan kurtardı.

4 gün aralıksız gece mesaisi yapan ve 40 saati aşkın çalışan Yüksek Mahkeme, iddianamedeki 141 delili tek tek inceledi ve yarısını eledi. Yüksek Mah-keme, 6 DTP’li milletvekili başta olmak üzere siyasi yasak istenen 219 DTP’linin, partinin kuruluş tarihi olan 9 Kasım 2005 öncesi söz ve eylemlerini kapatmaya delil saymadı. Böylece DTP kararının, AİHM’ye (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) gitmesi halinde “Daha parti bile kurulmadan önce yaptıkları eylemlerle hukuka aykırı delillerden mahkum edildiler. İfade özgürlüğü ve örgütlenme hakkı ihlal edildi” şeklinde bir “ihlal” kararı verilmesi olasılığının önü kesildi.

Mahkeme, Habur’da PKK’lıların DTP’liler tarafından törenle karşılanması ve DTP’li Emine Ayna’nın “Tabanımız dağa gidin diyor” gibi kamuoyunun tepkisini çeken çok sayıda ağır söz ve eylemi ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından önüne getirilmediği için değerlendirmeye alamadı. Gerekçeli kararda, AİHM’in Batasuna başta olmak üzere içtihatları çerçevesinde terörle bağlantısı bulunan, öven, propagandasını yapan, himaye eden partilerin demokratik yaşam içinde yeri olmayacağı vurgulanacak. DTP’nin PKK ile organik bağlantısı ve DTP’nin Öcalan’ın talimatıyla kurulduğunun da altı çizilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız