SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Deliyim' Dedi, 'Akıllı' Çıktı..!

A- A+ PAYLAŞ

HABER:BURHAN KARADUMAN-İHLAS HABER AJANSI

Malatya'da kayıp olduğu polise bildirilen ancak 18 ay sonra geçtiğimiz Ağustos ayında namus meselesi nedeniyle öldürülüp evin içine gömüldüğü ortaya çıkan Hanife Durak'ı öldürdüğünü söyleyerek "deliyim" diyen şahıs, hastane raporu ile akıllı çıktı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, geçtiğimiz 4 Ağustos 2010 günü, 18 ay önce Yamaç Mahallesi'ndeki evinden ayrılarak kaybolduğu şeklinde polise bildirilen 40 yaşındaki Hanife Durak adlı kadının namus meselesi nedeniyle kocasının yakınlarınca öldürülüp, Hidayet Mahallesi'ndeki kaynının evindeki salonun içine gömüldüğünü ortaya çıkarmıştı.

Olayla ilgili olarak, Ramazan Durak (35), Hülya Durak (32), Melek Durak (20), İlhan Durak (36), Kadir Durak (24) ve Turan Eriç (25) tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Olayla ilgili olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne Ramazan Durak ve Kadir Durak, hakkında "Tasarlayarak ve töre saikiyle öldürme" , Hülya Durak, Melek Durak, İlhan Durak ve Turan Eriç "Tasarlayarak ve töre saikiyle öldürme suçuna azmettirme" iddiasıyla dava açıldı.

Polis tarafından cinayetin işlendiği Yamaç Mahallesi'ndeki evde yapılan biyolojik incelemede bulunan kan izleri ile cesedin gömüldüğü Hidayet Mahallesindeki evde bulunan kemiklerin DNA incelemesinde Hanife Durak'a ait olduğu tespit edildi.

Mahkemeye sunulan iddianamede, cesedin gömüldüğü evinde sahibi olan sanık Ramazan Durak'ın verdiği ifadesinde Hanife durak'ı namus meselesi nedeniyle öldürdüğün söylediği belirtilerek, "Şüpheli Ramazan Durak'ın diğer şüpheliler ile anlaşarak suçu üzerine alma gayreti içerisinde bulunduğu gözlenmiştir. Şüpheli Ramazan Durak, beyanında akıl hastalığı ile malul olduğunu beyan etmiş, bunun üzerine şüphelinin akıl hastalığı sebebi ile cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı konusunda sağlık kuruluşlarına sevki yapılmış, Sağlık Bakanlığı Elazığ Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimliğinden gelen 12 Ekim 2010 tarihli yazıda şüpheli Ramazan Durak'ın cezai ehliyetini tam olduğunun bildirildiği görülmüştür.

Bu şüpheli bakımında yapılan değerlendirmede, şüphelilerin hep birlikte anılan cinayete ilişkin kararı aldıktan sonra kendi aralarında iş bölümü yaptıkları, bu iş bölümü kapsamında çevrede hasta olduğu düşünülen şüpheli Ramazan Durak'ın olayın meydana çıkması durumunda suçu üstlenmesi rolünü aldığı değerlendirilmiştir" denildi.

Sanıklardan Kadir Durak'ın da, olayı akli dengesi yerinde olmayan Ramazan Durak'ın işlediğini belirttiği kaydedildi.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasında Ramazan Durak, verdiği ifadesinde cinayeti üstlenerek, Hanife Durak'ı kendisini öldürdüğünü söylerken, diğer sanıklar suçlamaları kabul etmediler.

Mahkeme Heyeti, sanıklardan Hülya Durak ile Melek Durak'ın tahliyesine, Ramazan, İlhan, Kadir Durak ve Turan Eriç'in tutukluluk haline karar verdi.

Duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız