SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Demek ki Neymiş?!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:13:14
Demek ki Neymiş?!.
A- A+ PAYLAŞ

Siyasi partilerin güç gösterisi için seçim öncesi yaptıkları mitinglerinde topladıkları kalabalıklar, seçim sonucu için bir ölçü olur mu?

Bu soruya genellikle "Evet, olur" yanıtı verilse de, öyle olmadığı, AKP'nin son Malatya Mitingi'nde, meydanda beklenenin altında bir kalabalık toplanmasına rağmen, bu partinin Malatya'da bugüne kadarki en yüksek oyu almasıyla "hayır" yanıtını doğru seçenek olarak gösterdi.

İl Başkanı Hakan Kahtalı'nın, AKP'nin, 1 Kasım seçimleri öncesi 28 Ekim'de Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla yaptığı mitingde "polis rakamlarına göre" 75- 80 bin kişi bulunduğu iddiasına karşın, alanda en fazla 20-22 bin dolayında bir kalabalığın bulunduğu yukarıdaki fotoğraflarda net bir şekilde görülebiliyor. 

AKP'nin Ahmet Davutoğlu liderliğinde girdiği 7 Haziran seçimleri öncesindeki mitinginde olduğu gibi, 1 Kasım öncesindeki mitingleri de, Recep Tayyip Erdoğan'lı mitinglere göre, "çok zayıf" kalmıştı. Parti, 7 Haziran'da oy kaybına rağmen yine de hatırı sayılır bir oy almıştı.

Yukarıdaki fotoğraflardan ikisi (büyütmek için üzerine tıklayınız), Davutoğlu'nun 28 Ekim'deki Malatya mitinginden. Havanın daha kararmadığı ilki Davutoğlu'nun meydana geldiği saat 16.45, sonraki de Davutoğlu'nun konuştuğu 17.30 sıralarında çekilmiş. Davutoğlu'nun en üstte selfie çekerken ki görüntüsü, miting sonundan, onun konumuzla ilgisi yok.

Üstte de belirttiğimiz gibi, miting katılımı "zayıf". Ancak, AKP 4 gün sonra, 1 Kasım'da yapılan seçimde Malatya'da tarihinin en yüksek oyunu aldı ve 300 bini geçti. AKP'nin yurt dışı oylar dahil edilmeden Malatya'da aldığı oy 308 bin 424 olarak gerçekleşti. Fotoğrafta görülen "zayıf" kalabalık, seçimde gerçekleşen "zafer"i müjdelemiyordu, ancak AKP patlama yaptı.

AKP'NİN OY TRENDİ..

Bu arada, AKP'nin Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde girdiği 2002, 2007 ve 2011 genel seçimleri ile Ahmet Davutoğlu liderliğinde girdiği 2015/7 Haziran ve 2015/1 Kasım seçimlerinde aldığı oyları ve oranları hatırlatmak istiyoruz:

2002'de 161.658 oy (Yüzde 50.6),

2007'de 243.525 oy (Yüzde 66.7),

2011'de 293.543 ol (Yüzde 68.4),

2015/7 Haziran'da 262.571 oy (Yüzde 58.6),

2015/1 Kasım'da 308.424 oy (Yüzde 67.5).

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ali (8 yıl önce)
    aynen
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (8 yıl önce)
    HDP MİTİNG YAPMADAN ÜÇÜNCÜ PARTİ OLDU.CHP HAZİRAN SEÇİMLERİNDE MALATYA MİTİNGİ İKİ MİLLETVEKİLİ ALIR GÖZÜKÜYORDU AMA BİR TANE ALDI.KALABALIKLARA ALDANMAMAK GEREKİR.
    0
    0
    Yanıtla