SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Demek ki Oto Park Sorunumuz Yokmuş!.

0
Güncellendi - 2017-03-18 20:35:17
Demek ki Oto Park Sorunumuz Yokmuş!.
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir Belediyesi, 'otopark yapacağım' diye aldığı Tekel'in eski lojman alanının bir bölümünü ticari alana dönüştürme çalışması yapıyor!..

Kent merkezindeki cadde ve sokakları parkmetre uygulamasıyla kiralayıp paralı otoparka çeviren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Özelleştirme İdaresi’nden ‘çok katlı otopark yapacağım’ diyerek aldığı eski TEKEL lojman alanının bir kısmını ticari alana dönüştürmek için kolları sıvadı. Söz konusu alanın 2 dönümlük bölümünde ‘Çok katlı otopark alanı koşulunun’ kaldırılması için Özelleştirme İdaresi’ne başvuran Büyükşehir Belediyesi, kurumdan olumlu yanıt gelmesi durumunda Belediye Meclisi'nde fonksiyon değişikliği kararı alarak alanın yarısını ticari alana dönüştürecek.

Meclis gündemine geldi

Trafiğin her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir hale geldiği şehir içinde otopark yetersizliğinden cadde ve sokakların hatta bulvarların bile çift şeritli otoparklara dönüştüğü merkezde, çok katlı otopark ihtiyacı gün gibi ortada iken, İnönü Caddesi üzerinde bulunan eski tekel lojman alanının fonksiyon değişikliği (ticari alana dönüştürülmesi) ile ilgili madde, önceki gün yapılan Mart ayı toplantısının son oturumunda Meclisin gündemine taşındı. Madde, gündemde ‘Battalgazi İlçesi Şifa Mahallesi 1945 Ada 5 No’lu parselde bulunan Belediye Hizmet Alanı’nın (Çok katlı otopark alanı) bir kısmına “ Ticari Alan” fonksiyonu verilmesi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu” ifadeleriyle yer aldı.

2010 yılında Malatya’nın otopark alanına acil ihtiyacı olduğu gerekçesiyle dönemin siyasileri, devlet yetkilileri ve diğer ilgili kişilerin oluşturduğu lobi sonucu ‘Çok katlı otopark alanı’ şerhiyle Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen 4.5 dönümlük alanın 2 dönümünü ticari alana çevirmek için meclise gelen gündem maddesi, imar komisyonunun raporu doğrultusunda bir sonraki toplantıya ertelendi.

Çakır, ‘Hayırlı uğurlu olsun’ diyerek söz vermişti!

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Malatya’daki TEKEL’e ait lojmanların bulunduğu alan, katlı otopark yapılmak kaydı ile Malatya Belediyesi’ne devredilmesi üzerine Belediye Başkanı Ahmet Çakır 2 Aralık 2010 tarihinde yaptığı açıklamada “TEKEL Sigara Fabrikasına ait lojmanların bulunduğu 4.5 dönümlük yerin katlı otopark yapılmak kaydı ile Malatya Belediyesine verilmesi konusunda talebimiz vardı. Bunu milletvekillerimiz ile 3-4 kez Özelleştirme İdaresi’ne giderek talep ettik. Sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile görüşmüştük. TEKEL’e ait alanın Belediyemize verildiğine dair karar Sayın Başbakanımızın imzası ile geldi. 4.5 dönümlük alan bedelsiz olarak Malatya Belediyesi’ne tahsisi yapıldı. Şuanda projemiz hazırlanıyor. Tekel Sigara Fabrikası lojman alanını 6 katlı 700 araçlı bir otopark yapacağız. Önümüzdeki Mart-Nisan ayında temelini atmayı planlıyoruz. Bu Malatya’mız için gerçekten güzel bir haber. Ben burada emeği geçen Sayın Başbakanımıza, sayın bakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Malatya için hayırlı, uğurlu olsun” demişti.

Aradan geçen yaklaşık 7 yılda otopark projesi hayata geçmediği gibi, yapılacağı alanın yarısına yakın bir bölümüne ticari alan fonksiyonu verilecek olması, merkezdeki otopark sıkıntısının daha uzun süre çözülmeyeceğini gösteriyor.

FOTO: Belediyenin otopark yeri olarak alıp bir bölümünü 'ticari alan' yapmaya çalıştığı eski Tekel Fabrikas'nın, şimdiki AVM'nin bitişiğindeki lojman arsası (malatyayorum44.com)

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Cengaver44 (7 yıl önce)
    İSTANBUL DA OTOPARK DEĞNEKÇİLERİ VARDI YOLLARDA ŞİMDİ MALATYA BELEDİYESİ ÜSTLENDİ Tekel yanında bildiğimiz kadarıyla 10 dönüm alan olacaktı. iyi bakın. uzunlamasına bir hattı. birde Antepli sokakta eski maliye civarında katlı otopark yeri var. burayı da yapmadılar. Tabi en güzel yerler Ali Cengiz oyunları ile devreye girebilir... Malatya'nın her tarafı Paralı oldu. Halkın malı cadde ve sokaklar Parkmetre adı altında paralı yarın yürüdüğümüz yollarda paralı olursa şaşmam. Yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (7 yıl önce)
    BİLEN BİLMEYEN GÖREN GÖRMEYEN BİR ŞEYLER YAZACAKTIR.BİREZİLYA NIN SAUPAULO ŞEHRİNİN NÜFUSU İSTANBUL DAN FAZLADIR AMA TRAFİK OLAYINI ÇÖZME FORMÜLLERİ ATIYORUM HER YÜZ METREDE KATLI OTOPARKLAR VE HEMEN HEMEN HER BİNANIN ALTINDA VEYA YANINDA KAPALI OTOPARKLARI VAR.BİZİM BELEDİYE YÖNETİCİLERİNİ 10-15 ÜLKEYE GÖTÜRÜP GEZDİRMEK DAHA EKONOMİK VE İSABETLİ BİR KARAR OLACAKTIR
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilek Ak (7 yıl önce)
    Çarşıdaki Otoparkların doluluk oranını bilen var mı ? çıkın gidin çarşı merkezdeki paralı otoparkçılara sorun doluluk oranı ne kadar ? adamlar %40 %50 doluluk oluyor diyor... Millet beleşe konmak için sağa sola kaldırıma park ediyor. parkmetre diolar, malatyadan çıkın azcık gezin istanbula ankaraya izmire antalyaya gidin, sanki tek türkiye de malatyada var. azcık insaf be kardeşim. nasıl malatyalısınız, ne güzel değerlencek orası, avm otoparkının yanına belediye otoparkı çok mantıklı sizin düşünceniz.. AYAKTA ALKIŞLIYORUZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut kılınç (7 yıl önce)Dilek Ak isimli kullanıcı yorumuna
    otopark olmasın park olsun niye kötümü olur illa yandaşlara iş yerimi olmalı ayıp ayıp heryer paralı malatya da otopark bedava olsun herkes faydalansın üç beş yandaş olmassın
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut kılınç (7 yıl önce)mahmut kılınç isimli kullanıcı yorumuna
    yeşil snemanın ordaki otoparka araba park et bakam yer yok yeeeeeeeerrrrrrrrr
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)
    Ya orası otopark olsa kaç kişi arabasını oraya bırakıp çarşıya gidecek ? Mantık hatası yokmu orada ? AVM nin zaten otoparkı yok mu ? hergün oradan geçiyorum bombooooşşş otopark. paralı mı değil beleş. toplasan 30 tane araba olmuyor. bide oraya mı otopark yapsınlar. MANTIK NEREDE ? TÜRKİYENİN NERESİNDE OTOPARKIN YANINA OTOPARK YAPILMIŞ ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (7 yıl önce)
    Arkadaşlar ben de belediyeyi çok eleştiriyorum ama bitişiğinde forum diye başlayıp tek sıra dükkan olarak yapılan çakma avm'nin arkası otopark problemine çözüm oldu. Birçok insan aracını buraya park edip, merkeze yürüyerek işlerini hallediyor ve üstelik ücretsiz. Sözü geçen alana belediye otopark yapsa mecburen ücretli olacak kim koyar oraya. Bildiğim kadarıyla buraya bayanların el emeği ürünlerinin satılacağı bir çarşı yapılacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deli İbrahim (7 yıl önce)Zeki isimli kullanıcı yorumuna
    Yarın avm otoparkı girişine " ALIŞVERİŞ FİŞİ GÖSTERMEYEN ve 30 DAKİKADAN FAZLA BEKLEYEN ARAÇLARDAN OTOPARK ÜCRETİ ALINI " ilanını asarlarsa ne yapacağız. ( İstanbul da birçok avm de b uygulanıyor. Ayrıca şehir merkezinde 18 kata izin veren BÜYÜK belediyemiz yarın bu avm ye ilave yoğunluk verirse mevcut otoparkı değerlendirir. Deli İbrahim demedi demeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    ak parti geleceğini düşünüyorsa gelecek belediye seçimlerinde çakır ve sarılar'ı malatya'dan uzaklaştırır.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (7 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    AYNEN KATILIYORUM
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (7 yıl önce)
    Sözü edilen yere cami ve çocuk parkı yapılmalı yakın çevrede cami yok.Sıtmapınarı camisi en yakın olan ;vakit namazlarında bile yetmiyor sanki cuma namazı kılınıyor gibi kalabalık.Şimdi bazıları bağıracak cami yapma okul yap diye.Bu kadar alana okul olmaz.Orta büyüklükte Cami ve çocuk parkı ideal olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Bence Belediye Başkanları Mühendis veya Hukukçu olmalıdır eğer Ticaretten gelme olursa Ticari arzuları hizmet arzularını bastırır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (7 yıl önce)
    Suyu ile ün salmış Malatya'da inonu Mahallesi'nde artezyen yani kuyu suyu içiyoruz tabiki icemiyoruz başka mahalleden bidonlarla su taşıyoruz içme suyu olarak kullanıyoruz sayın Malatyalı bakanım tufenkcinin vekillerimin ve başkanlarım sayin çakır ve sayın polatin bu surunumuzu çözmesini bekliyoruz ve bu kuyu sularının hangi mahallelere verildiginide merak ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (7 yıl önce)
    aynen öyle dün gibi hatırlıyorum söz vermişti sözünden dönene ne denir onuda size bırakıyorum. artık malatya şu çakırı seçmesin yaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)yavuz44 isimli kullanıcı yorumuna
    Kocaman AVM otoparkının hemen yanına Çok Katlı Otopark isteyene ne denir, malatya halkına bırakıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deli İbrahim (7 yıl önce)Asena Ulusoy isimli kullanıcı yorumuna
    Bizim mahalle de sizi hiç görmedim abi. İmar işleri mahallesinden mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut kılınç (7 yıl önce)Asena Ulusoy isimli kullanıcı yorumuna
    isteyene vatandaş denir. yarın avm yöneticileri belediye burayı birilerine peşkeş çektiğinde malatyalı olarak malatyalının hakkını sormadınız simdi gelmiş benim para ile aldığım yere park etmek istiyorsunuz hadi ordan derse ne diyek
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (7 yıl önce)
    Başkan bana oy vermeyin diyor biz ısrarla veriyoruz şimdi de ne yaparsa yapsın itiraz hakkımız yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (7 yıl önce)
    Allah rızası için Malatyamız'ın trafik çilesi bitsin. 2-3 bölgeye katlı otoparkları biran önce yapılsın artık.İstasyon kavşağından kapalı çarşıya doğru sağ tarafı park işgali yüzünden tek şerit gidiliyor bu da kuyruk uzadıkça uzuyor.5 dakikalık yol yarım saati geçiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (7 yıl önce)
    dün dündür bugün bugündür yani, bu haberin ne gereği vardı şimdi dimi :- ) :- )
    0
    0
    Yanıtla
  • erdem (7 yıl önce)
    rant rant
    0
    0
    Yanıtla
  • Hiko (7 yıl önce)
    Parsel parsel yetim hakki yiyene haram olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • oktay (7 yıl önce)
    ye mamo ye
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes KARATAŞ (7 yıl önce)
    Gözünüzü toprak doyursun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    İhtiyacımız olan yeni ticari alan Belediyeye teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla