SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Demirbaş'lar Değişmedi!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:11:44
'Demirbaş'lar Değişmedi!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüşüp karara bağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclis toplantısında, Encümen üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı.

Mecliste ayrıca Strateji Geliştirme Müdürlüğünün Teşkilat Yapısı ve Çalışma Esaslarına Dair Yönetmeliği ile ilgili Hukuk İhtisas Komisyonunun raporu görüşülerek kabul edilirken, Malatya merkeze bağlı köylere içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin götürülmesi ile ilgili teklif de kabul edildi.

Meclisin bir diğer gündem maddesi olan şehrin muhtelif yerlerindeki parklara şehitlerin isimlerinin verilmesine ilişkin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün teklifi de imar komisyonuna havale edildi. 

İmar Komisyonunun Değişmezleri!

Mecliste yapılan seçimlerde İmar Komisyonu'nda Meltem Kavuk, Aziz Görgeç, Nevzat Aslan’ın yanı sıra Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nun değişmez ismi Metin Mandal ve Celalettin Gönültaş’da yer aldı.

Hatırlanacağı üzere, 2009 yılında patlak veren imar yolsuzluk, o dönemde Saadet Partisi’ni temsilen komisyonda yer alan Celalettin Gönültaş’ın Fahri Kayhan Bulvarı karşısında yer alan bir arsanın tapusundaki değişimi fark edip şikayet etmesiyle patlak vermişti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın savcılığa suç duyurusuyla, yolsuzluğun boyutunun daha da geniş olduğu ortaya çıkmış, bu şikayetle ortaya çıkan İmar Yolsuzluğunda, meclis İmar Komisyonunun değişmez üyesi Metin Mandal’ın da imzasının bulunduğu bazı dosyalarda yolsuzluk kapsamında soruşturma konusu olmuştu.

Bütçe Komisyonu ve Encümen

Meclisin Plan Bütçe Komisyonu üyeleri ise Mehmet Bak, Sıddık Özdemir, Hasan Demez, Mustafa Karaman, Mehmet Erdoğan’dan oluşurken, Meclisin encümen üyeliklerine ise Nurettin Karaaslan, Mehmet Çınar ve Ahmet Ergül seçildiler. 

4 Sokakta Daha Parkmetre Uygulaması

Meclis toplantısında, Niyazi Mısri Caddesi’ndeki parkmetre uygulamasıyla bağlantılı ara ve arka sokaklarda yaşanan tıkanma ve trafik akışının olumsuz etkilenmesi dolayısıyla 4 sokakta daha parkmetre uygulamasının yapılması kararlaştırıldı. Sözkonusu sokaklar, Bölük Emin Sokak, Bölük Emin 1. Sokak, Niyazi Sokak ve Şifa Mahallesi Topal Hafız 2. Sokak olarak açıklandı. Uygulamayla, düzensiz araç parklarının önüne geçilerek, trafik sıkışıklığının en aza indirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Toplantıda, Sözleşmeli Personel Disiplin Yönetmeliği de kabul edildi.

Bu arada mülkiyeti belediyeye ait olan tapuda İzzetiye Mahallesi'ne kayıtlı Başharık Mehmet Akif Caddesi'ndeki yaklaşık 1600 metrekarelik taşınmazın satışı da meclisçe onaylandı. Söz konusu yerin, belediyenin 35 yıl önce yaptırdığı 8 dairelik lojman olduğu öğrenildi.

Meclis toplantısında AKP'li kadın üye Asuman Sarıtaç, 0-12 yaş grubu çocuklar için Malatya Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde bir oyuncak standının kurulması ve Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde ise Hoby bahçesi oluşturulması teklifini gündeme getirdi. Bu teklif ilgili müdürlüklere havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız