SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Demirci Baro Başkan Adayı

0
Güncellendi - 2018-08-16 18:26:03
Demirci Baro Başkan Adayı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu’nun Ekim ayında yapılacak olağan genel kurulunda, Avukat Soner Demirci'nin Baro Başkanlığı için aday olduğu öğrenildi.

Avukat Demirci adaylık için yaptığı açıklamada, "Malatya Barosu’nda görev yapan ve yapacak olan meslektaşlarımızın bugüne değin çözülemeyen, kimisi kronikleşmiş çok sayıda sorunu bulunmaktadır. Bu sorunlara neşter vurmayı görev kabul ediyoruz. Bu sorunların bir bölümü yargı kurumu paydasında, bir bölümü de genel ve yerel yönetim paydasında çözülebilecek nitelikteki sorunlar olup, getireceğimiz heyecan ve sinerji ile bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz." dedi.

Demirci açıklamasının devamında, "Barolar sadece avukatlık mesleğini icra eden hukukçuların haklarının korunmasına yönelik mücadele eden, avukatlık mesleğini geliştiren, avukatlık mesleğinin düzen ve etik kurallarını belirleyen, avukatlık yapmaya hak kazanan kişilerin mesleğe kabul edilmesini gerçekleştiren,  avukatın meslek yaşamı boyunca yürüttüğü mesleki faaliyetini hak ve ödevler bağlamında hukuki denetime tabi tutan, mesleki yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan meslek örgütleri değildir.  1136 Sayılı Avukatlık Kanunu, barolara, yaşamsal önemde bir görev ve sorumluluk daha yüklemiştir: Bu görev ve sorumluluk, ‘baroların insan haklarını savunmaları ve korumaları’ ile yükümlü kılınmış olmasıdır. Avukatlık Kanunu’nun baroları ‘İnsan haklarını savunmak ve korumakla yükümlendirmesi, barolar için ziyadesi ile onur verici ve yüceltici olup, bu onura layık olmaya çalışacağız. Başta çocuklar ve kadınlarımız olmak üzere, tüm insanlarımızın adalet ihtiyacı için “biz buradayız” diyoruz. Seçildiğimiz takdirde, mağduriyetlerin giderilmesi noktasında, tüm hücrelerimizle insanımızın karşılaştığı ve karşılaşacağı tüm hak ihlallerinin ve adaletsizliklerin üzerine gidilecek bu yolda her türlü hukuki yardım da karşılıksız olarak sağlanacaktır.  Kazananı kim olursa olsun sonuçta hukukun kazanacağı bu onurlu yarışın tüm camiamıza hayırlı olmasını diler, Malatya Baro Başkanlığı’na aday olduğumu saygı ile duyururum." ifadelerine yer verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız