SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dini İnançlarımız Farklı Olsa da Bizler Biriz"

0
Güncellendi - 2019-08-15 03:21:36
A- A+ PAYLAŞ

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığınca Yerel STK’lar Hibe Programı kapsamında desteklenen Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) tarafından yürütülen, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından da desteklenen Come and Join Us/Gel Katıl Bize adlı AB projesi çerçevesinde ‘Son Halka’ isimli demirci Yusuf Bayyiğit’in hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi yapıldı..

MMAFSAD Yönetim Kurulu başkanı İnan Orhan yaptığı açıklamada, ‘ Yusuf usta Malatya için çok büyük bir değer, zanaatı sanata çeviren ustalığı tartışılmayacak biri. Bunun yanında renkli kişiliği ve insani vasıflarıyla her yönden takdire değer bir abimiz. Onun hayatının ve mesleğinin anlatıldığı bu belgeselin ev sahipliğini yapmak önce şahsım adına  benim sonra   Mafsad adına bizim için çok büyük  mutluluktu’ dedi.

Sunuma Adıyaman’dan katılan Adıyaman ve çevre illeri Süryani Kadim Metropoliti Grigoriyos Melki  Ürek, ‘ Bizler ortak kültürlerden gelen ve aynı coğrafyada yüzyıllardır kardeşçe ve birarada yaşamış halkların çocuklarıyız. Bu akşam burada MAFSAD da cemaatimizin üyelerinden Yusuf Ustanın belgeselini izlerken bir kez daha fark ettim ki dini inançlarımız farklı olsa da bizler bu coğrafyanın zenginlikleriyiz ve biriz. Etkinliğe ev sahipliği yapan MAFSAD’ a teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.

Belgeselin yönetmeni Oğuzhan Demirtaş, ‘ Yusuf Ustanın ata mesleği olan sıcak demirciliği bugün getirdiği nokta ve damascus çeliğiyle ürettiği sanatsal çalışmalar dikkatimi çekti. Yüzlerce yıllık içinde yetiştiği kültürden beslenen ustanın hayatını daha yakından tanımak ve bu değeri topluma anlatmak için ‘Son Halka’ isimli belgeseli çektim.

Oğuzhan Demirtaş, ilk ve orta öğretimini Malatya’da tamamladı. İstanbul Maltepe üniversitesi Radyo Sinema ve Televizyon bölümünü birincilikle tamamladı. Yurt içi ve yurt dışında film projelerinde görev aldı.  Şu anda kültür Bakanlığının desteklediği ve çekimleri devam eden ‘An’ belgesel film projesinde kameraman ve görüntü yönetmeni olarak görev almaktadır.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız