SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Demirel İçin TBMM'de Tören

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:18:05
Demirel İçin TBMM'de Tören
A- A+ PAYLAŞ

Lenf kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat eden Malatya eski milletvekillerinden Galip Demirel (83), son yolculuğuna uğurlanarak Ankara’da toprağa verildi.

TBMM’DE TÖREN..

Malatya eski Milletvekili, İçişleri eski Müsteşarı, emekli Vali,  eski bakan Güldal Akşit'in babası Galip Demirel'in, Ankara'daki Kocatepe Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa veriledi. Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde solunum yetmezliği nedeniyle tedavi görürken vefat eden Malatya Eski Milletvekili Galip Demirel için ilk tören TBMM’de gerçekleştirildi.

18. Dönem Malatya Milletvekili ve eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Galip Demirel için, TBMM'de tören düzenlendi.  Törene, Galip Demirel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, AKP Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Doğan Kubat, eski bakanlardan Abdulkadir Aksu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve  Öznur Çalık,  CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski ve yeni milletvekilleri ile TBMM çalışanları katıldı. Törenin ardından Galip Demirel'in çocukları eski bakanlardan Güldal Akşit ile Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel de taziyeleri kabul etti.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU DA CAMİDE..

Demirel için Müsteşarlık yaptığı İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen törenden sonra Kocatepe Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, eski bakan Recai Kutan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım,  AKP Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Süleyman Soylu,  CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Malatya Millettekileri,  Malatya eski Valisi Saffet Arıkan Bedük,  Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) başkanı Şevket Keskin, bazı ilçe belediye başkanları ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Kocatepe Camii Avlusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Güldal Akşit ile Serdar Demirel'e taziyelerini iletti. Güldal Akşit, burada cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na Galip Demirel’in hayatının anlatıldığı kitap hediye etti.

Galip Demirel Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

1931 Malatya doğumlu olan Galip Demirel, kaymakamlık, valilik görevlerinin yanı sıra İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunmuştu. Demirel, 1987- 1991 yılları arasında ANAP'dan Malatya Milletvekili olarak TBMM'de görev yapmıştı. Galip Demirel, 58. Hükümette Turizm Bakanı ve 59. Hükümette Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerini yürüten Güldal Akşit’in ve Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel’in babası.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız