SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Demirel Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:29:34
Demirel Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, baba ocağı Isparta İslamköy’de son yolculuğuna uğurlandı. Demirel'in cenaze törenine Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi katıldı. 

Ankara’da geçtiğimiz Çarşamba günü 91 yaşında hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, son yolculuğuna uğurlanmak üzere dün akşam saatlerinde doğup büyüdüğü baba ocağı Isparta’nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy’e getirildi. Tören için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı İslamköy’de Demirel’in naaşının bekletildiği Şehriban Hatun Camii avlusunda yer alan morgun önünde jandarma nöbet tuttu. Törenin yapılacağı Demirel Külliyesi’ne açılan tüm yollar kapatılırken, otomobilleriyle veya kiraladıkları otobüslerle, minibüslerle İslamköy’e gelenler yürüyerek tören alanına ulaşabildi.

TÖRENE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Törene Genç Parti imzasıyla Cem Uzan, Bedrettin Dalan, sanatçı İbrahim Tatlıses, şirketler, sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri de ulaştı. TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çelenkleri ise Demirel’in naaşının konulacağı musalla taşının hemen arkasında yer aldı. Törene katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından gelenler, ilk olarak Süleyman Demirel’in siyasi hayatının tüm izlerinin sergilendiği Demokrasi ve Kalkınma Müzesini ziyaret etti. Merhum Cumhurbaşkanı Demirel’in öğle namazını müteakip gerçekleşen cenaze töreni için, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski TBMM Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Köksal Toptan, Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Başkanı Gültekin Uysal, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, eski bakanlardan Cavit Çağlar, eski Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş adamları Nihat Özdemir, Ali Koç, Erdoğan Demirören, Ali Şen ve Nazif Zorlu, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, siyasetçiler ve Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda insan katıldı.

FÖTR ŞAPKASI TABUTUN ÜZERİNE KONULDU

Demirel'in cenazesi, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tören birliği tarafından cami morgundan alınarak tekbirlerle musalla taşına konuldu. Bu sırada orada bekleyen kadınlar tabutun üzerine gül yaprakları serpiştirdi. Tabuta Demirel ile özdeşleşen fötr şapkası da bırakıldı. Demirel'in kardeşi işadamı Şevket Demirel cenaze namazına en ön safta katılırken, cenaze namazını eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı. Yılmaz, namazın ardından dua ederek, helallik istedi.

KADINLARLA ERKEKLERLE BİRLİKTE SAF TUTTU

Demirel'in cenaze namazında kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı. Cemaat, cami avlusundan sokağa taşarken çok sayıda kadın da erkeklerle birlikte cenaze namazında saf tuttu. Cenaze namazının kılınmasının ardından emniyet güçleri tarafından polis kordonu oluşturuldu. Vatandaşlar kordon içerisinden çıkarılırken kısa süreli izdiham yaşandı. İzdiham sırasında Demirel ailenden bir çok kişi ve Demirel’in doktoru Aylin Cesur ezilme tehlikesi geçirdi. 

BAHÇELİ'DEN SEYHAN BARAJI SUYU VE TOPRAĞI

Askerlerin omuzlarında askeri cenaze aracına alınan Demirel’in cenazesi, toprağa verileceği Çalca Tepe’deki anıt mezara getirildi. Defin işleminin yapıldığı alana, gül yaprakları döküldü. Tekbirler eşliğinde alana getirilen Demirel’in tabutu tötren birliği tarafından alınarak, katafalta konuldu ve tabutun üzerindeki Türk bayrağı askerler tarafından kaldırıl. Demirel’in cenazesinin üzeri Türk bayrağı gerilerek toprağa verildi. Adana Büyükşehir belediyesi tarafından Demriel’in ilk DSİ genel müdürü olduğu dönemde yaptığı Adana Seyhan Barajından alınan su ve toprak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından mezara döküldü.

Mezara dökülmek üzere çeşitli illerden toprak, bazı barajlardan da su getirildi. Toprağın atılmasının ardından mezarın üzeri gül yaprağı ve karanfil döküldü. Cenazenin ardından aile doktoru Aylin Cesur mezarın üstüne Demirel’in Fötrünü bıraktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız