SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Demirel'e Ziyaret

A- A+ PAYLAŞ

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz ve yöneticileri kabul etti.

Heyette Genel Sekreter Muzaffer Tan, Gn.Bşk.Yrd.Mahmut Dayangaç, Hasan Fikret Türkel, Sırma Türe, Hakkı Bölükbaşı, GIK Üyesi Ümit Bilici, MKYK Üyeleri İnci Türkel, Muharrem Seylan, Adem Koçyiğit, Ankara İl Başkanı Yaşar Tombak, Antalya İl Başkanı Yiğit Zeki Öztürk, Çorum İl Başkanı Servet Bozkurt, Konya İl Başkanı Bahadır Özbekoğlu, Malatya İl Başkanı İlhan Karakuş ile bazı ilçe başkanları katıldı.

Ziyaret basına açık ve basına kapalı olarak 2 bölüm halinde gerçekleştirildi.

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz konuşmasında ; "Sayın Süleyman Demirel'in Adalet Partisi'nin Genel Başkanı oluş tarihinin aslında 28 Kasım 1964 olduğunu, ancak uygulamada 30 Kasım'da kutlandığını belirterek, Teşkilatlanma çalışmalarının devam ettiğini, 31 il ve birçok ilçede Doğru Yol Partisi bayrağının dalgalandığını, Sn.Demirel'in izinden gittiklerini, zor zamanlarında her Genel Başkan ve teşkilata yapılan bir takım iftira ve karalamalara, zorluklara maruz kaldıklarını ancak bu tip bizans oyunlarından yılmayarak bayrağı göndere çıkartacaklarını" söyledi.

DYP Genel Başkanı"28 Mayıs 2007'de yere düşen bayrağı milletimiz her zaman en yüksek yerlerde görmeye alışmıştır. Bayrağı layık olduğu yere dikmek için yollardayız. 81 il ve ilçelerimiz kurulup teşkilatlanma çalışmaları bitinceye kadar, siyasi ve ekonomik olarak evvelce yaptıklarımızın foroğrafını ortaya koymaya, misyonumuzu anlatmaya devam edeceğiz. Teşkilatlanma tamamlandıktan sonra, iktidar olduğumuz taktirde Hükümet programına yansıyacak olan parti programı ve seçim beyannamesine girecek olan hususları yani vizyonumuzu ortaya koymaya çalışacağız. Kısa ve orta vadeli vizyonumuzun esasları da ; Büyük İllerde çok az sayıda kontenjan kullanmak istisnası dışında tüm Türkiye'de genel olarak üye bazında Hakim teminatı altında Milletvekili adaylarını önseçimde tespit edeceğiz. Bu şekilde liderler demokrasisinden partiler demokrasisine geçeceğiz. Orta vadedeki hedefimiz ise dar bölgeli seçim kanunu ve BAŞKANLIK SİSTEMİDİR. Yanlış tarım ve hayvancılık politikalarından vazgeçilecek, Adalet partisi zamanındaki yeşil plana dönülecektir. Sanayi hızlandırılacak, enerji politikaları kökten ele alınacaktır" dedi.

Süleyman Demirel de konuşmasında "Ziyaretten çok memnun olduğunu, 28 Kasım 1964 yılında büyük kongrenin kendisini Genel Başkan seçtiğini, o günden bu yana misyonda görev yaptığını, şu andaki Doğru Yol Partisi yöneticilerinin de 1964'deki Adalet Partisi misyonunda devam ettiğini, zorluklarla karşılaşabileceklerini ama yılmamaları gerektiği" belirtti.

Adalet Partisi'nin siyaset sürecini de anlatan Demirel, siyasette dalgalanmaların doğal olduğunu kaydetti.

Demirel, 1980 sonrasında siyasi partilerin kapatıldığını ifade ederek, "Bugün Türkiye onun sıkıntılarını çekmektedir. Partiler, parçalandı, orta sağ da parçalandı, orta sol da parçalandı. Partileri parçalamak kolay ama birleştirmek daha zor. Partileri halk bütünleştirecek. Şimdi yaşadığımız dönem hala partilerin parçalı olduğu, siyasetin parçalı olduğu dönemdir. Siyasetin zor olduğu bir dönemdir" diye konuştu.

DYP'li yöneticilerin bir misyonunun ve geleneğin sahipleri olduklarını aktaran Demirel, tüm zorluklara rağmen sorumluluk içinde çalıştıklarını bildirdi.

Basın Mensuplarının Ergenekon Davası ile ilgili sorusuna Demirel "Mahkeme, Türkiye'de iki devlet mi var (bir devlet, bir de derin devlet) yoksa tek bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti mi var, buna karar verecek. Devlet üzerindeki spekilasyonları kaldıracaktır.Devletini her fırsatta bu kadar küçük düşürmeye niyetlenen bir ülke olmaz, devlet herkese lazımdır. Eğer lazım olduğunda devlet fonksiyonunu yapamaz duruma getirilmişse çok geç kalınmıştır." dedi.

Ziyarette Konya İl Başkanı Bahadır Özbekoğlu "Konya'da yerel basının kendilerini desteklediğini, Konya İlinin 33 ilçesinin kuruluşunu tamamlamak üzere olduğunu, Sayın Demirel'den politika ve propaganda konusunda feyz almaya geldiklerini, kendilerine bir emirleri olup-olmadığını" sordu.

Demirel cevaben kendisine başarılar dileyerek "Parti açıklama ve çalışmalarını takip ediyorum. Genel Başkanınız çok güzel açıklamalar yapıyor, Genel Başkanınızın açıklamalarını illerinizde anlatsanız yeter. Yapmayı düşündüğünüz projelerinizi anlatın.Referans olarak da AP ve DYP'nin geçmişinizi gösterin.Konya'daki Selçuk Üniversitesini ben yaptım, benim hükümetim yaptı.Bunları anlatın" dedi.

Antalya İl Başkanı Yiğit Zeki Öztürk'de Demirel'e bir tablo hediye ederek "Sayın Genel Başkanımız Çetin Özaçıkgöz, 27 Mayıs'da çöpe atılan partimizi yeniden kurmuştur. Bu itibarla siz sayın Demirel'in eserlerini ve fikirlerini yayma, anlatma, DYP misyonu altında çalışma şansını yakaladık. Sn.Genel Başkan Özaçıkgöz olmasaydı bizler de bu şansı yakalayamazdık. Ayrıca şu anda DYP diye bir parti de yoktu" diyerek teşekkür etti.

Çorum İl Başkanı Servet Bozkurt'da "Halkın hem Demirel hemde DYP ismini özlediğini" belirterek, Çorum İl Binası açılışına Sayın Demirel'i davet etti.

Ankara İl Başkanı Yaşar Tombak'da "Hükümetin, doğalgaza sanki lüks tüketim maddesi gibi zam yapıp, bir yandan da kömürü bedava dağıtmasını" eleştirdi. "AKP Hükümeti halkı aslında fakirleştirmeye çalışıp sonradan marifetmiş gibi kömür dağıtmaktadır. Zenginleşmiş ve yardıma bir halk istememektedirler" dedi.

Toplamda 1,5 saat süren görüşmenin ardında heyet Demirel'i tekrar tebrik ederek, konuttan ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız