SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Demirel’in Soruları Komisyonu Karıştırdı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:57:39
Demirel’in Soruları Komisyonu Karıştırdı
A- A+ PAYLAŞ

 
9. Cumhurbaşkanı Demirel, bugün Güniz Sokak’taki evinde Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nu konuk edecek. Komisyon’un dün yaptığı ve tartışmaların yaşandığı toplantıda, Demirel’e sorulması planlan sorular belirlendi.
 
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nda, bugün komisyonun Güniz Sokak’taki evinde ziyaret edeceği 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e yöneltilecek sorular belirlendi. Süre ve üslup tartışmasının yaşandığı komisyonda, 40’a yakın soru olgunlaştırıldı ve soru sayısının 20’ye kadar düşürülmesi benimsendi.
 
Komisyon Başkanı Nimet Baş, Demirel’in rahatsız olduğunu, uzun vakte sahip olmadıklarını, bu nedenle soruları sınırlı tutmak gerektiğini kaydetti. Yöntem konusunu belirlemek gerektiğini vurgulayan Baş, “Soruları önceden belirleyelim. 40’a yakın soru var. Bunu azaltalım. Herkes aklına gelen soruları yöneltmesin, üslubumuza dikkat etmeliyiz” uyarısında bulundu. Milletvekilleri bu konuda değerlendirmeler yaparken BDP’li Sırrı Süreyya Önder, tepki göstererek, “Madem soruları önceden belirleyeceğiz, o zaman gitmeye ne gerek var? Soruları yazılı olarak gönderelim, yanıtlasın. Ayrıca soruları niye sınırlıyoruz? İsterse bir hafta, bir ay sürsün. Her soruyu sormalıyız. Ben herşeyi sorarım. Yanlış bir şeyi söylerse de bu böyle değil, yalan söylüyorsun derim” dedi. Önder’in bu çıkışı üzerine Baş, “Biz yargılamaya, sorgulamaya gitmiyoruz” karşılığını verirken, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Biz yargı makamı değiliz, yargılama sorgulama değil, algılamaya gidiyoruz. Olayların nasıl olduğu, perde arkasında ne olduğunu öğrenmeye gidiyoruz. Konuşur konuşmaz, kendi bileceği iştir. Cumhurbaşkanı nezaketi içinde olmamız gerekir” dedi.
 

Baş ve milletvekillerini bu tavrı üzerine sinirlenen Önder, “Ben o zaman gitmem, silin ismimi” diye konuştu. Yeniçeri, “Böyle yapacaksan gelmemekle iyi yaparsın” karşılığını verirken, bazı milletvekilleri, “Sen olmazsan olmaz, gelmen gerekir” diyerek Önder’i yumuşatmaya çalıştı.
Ancak Önder, toplantıyı terketti. Toplantıda 40’a yakın sorunun 20’ye kadar düşürülmesi konusunda görüş birliği sağlanırken, heyette Baş’la birlikte iktidar ve muhalefet partilerinden 10 milletvekili yer alacak.
 
Ağar cezaevinde dinlenecek
Komisyon ayrıca 1960 ve 1971 muhtıraları için dönemin eski Meclis Başkanı Ferruh Bozbeyli’yi dinleme kararı aldı. 28 Şubat sürecine ilişkin Demirel’in dışında eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller’i de dinleme kararı alan komisyon, bir süre önce cezaevine giren Mehmet Ağar’ı da önümüzdeki hafta dinleyecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız