SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Demirgırat Hüseyin' Vefat Etti

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:17:16
'Demirgırat Hüseyin' Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın renkli kişiliklerinden biri olarak tanınan, özellikle de bir dönem Doğru Yol Partisi (DYP)’nin, Demokrat Parti (DP)nin bayrak ve flamalarından diktirerek giydiği elbiseleri ile tanınan ve ‘Demirgırat Hüseyin’ olarak anılan Hüseyin Şaki (69) önceki gün bir aracın çarpması sonucu vefat etti. 

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Cumartesi günü yanında yaşadığı kardeşi Hasan Şaki’nin evinden sabah erken saatlerinde çıkan Hüseyin Şaki MAŞTi binası önünde karşıdan karşıya geçmek için üst geçiti kullanmak yerine karayolunu tercih edince Y.E. idaresindeki 44 DD 651 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. 

Kaza sonrası Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hüseyin Şaki buradaki müdahalelere karşın kısa süre sonra kurtarılamayarak yaşamanı yitirdi.

Hiç evlenmeyen Hüseyin Şaki, kardeşi Hasan Şaki’nin Yeşiltepe Gazi Mahallesindeki evinde kalıyor ve bakımını kardeşi yapıyordu. Aslen Akçadağlı olan Hüseyin Şaki, 3 ayda bir aldığı maaşı ile geçiniyordu. 

Hüseyin Şaki Malatya kent merkezinde renkli kişiliği ile tanınıyordu. Siyasi liderlerle iletişim kurmayı, fotoğraf çektirmeyi seven ve siyasi partilerin merkezlerinin müdavimi olan Hüseyin Şaki, en çok da Doğru Yol Partisi’nin iktidarda olduğu 1990’lı yıllarda DYP bayrak ve flamaları ile diktirdiği ve giydiği elbiseleri ile tanınıyor ve ‘Demirgırat Hüseyin’ olarak anılıyordu.  DYP’den önce Adalet Partisi’nin Malatya’daki propaganda çalışmalarına katılan, afişlerini asan Hüseyin Şaki, bu çalışmalarını daha sonra DYP’de, DP'de devam ettirdi. Siyasilerin sempatiyle yaklaştığı ‘Demirgırat Hüseyin’in cenazesi Pazar günü Şehir Mezarlığı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ARŞİV FOTO: "Demirgırat Hüseyin", DP'nin bir toplantısında, bu partinin şimdi AKP'de görev yapan eski genel başkanı Süleyman Soylu (sağ baştaki) ile birlikte görülüyor. (Burhan KARADUMAN)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız