SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Demirtaş'a Silahlı Saldırı mı?

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:27:37
Demirtaş'a Silahlı Saldırı mı?
A- A+ PAYLAŞ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın makam aracının arka camında akşam saatlerinde bir iz tespit edildi. Zırhlı aracı incelemeye alan polis yetkilileri kurşun izi olabileceğine işaret ettiler. Demirtaş, izi farkettikten sonra Twitter hesabından Kürtçe “Ölüm Allah’ın emri” yazdı.

Araç eve geldikten sonra park yerinde korumalar arkadaki izi farketti. Cam kırılmamıştı ama makam koltuğunun bulunduğu sağ arka tarafta, kafa hizasında yuvarlak, düzgün hatları olan bir iz kalmıştı.

Demirtaş, ANF’ye konuyla ilgili “Makam aracının kurşun geçirmez arka camının kafa hizasında mermi izi tespit edildi. Ses farketmedik. Araçtan indiğimizde korumalar mermi izini gördü” bilgisini verdi. Aracın emniyet müdürlüğü kriminal laboratuvarına götürüldüğünü, incelemeler yapıldığını anlatan Demirtaş, mermi çekirdeğinin olmadığını açıkladı.

İHA'NIN HABERİ..

Bu arada, olayla ilgili İhlas Haber Ajansı gece yarısından sonra Diyarbakır'dan şu haberi geçti:

"HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da kullandığı aracın arka camında zedelenme olduğunu fark eden koruma memurlarının durumu üstlerine bildirmesi üzerine, araç incelemeye alındı. İncelemede, zedelenmenin sert cisim çarpması ya da sekmesinden kaynaklı olduğu tespit edildi. 

Edinilen bilgilere göre, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kenti ziyaretlerinde kullandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait makam aracının arka camında bugün saat 18.00 sıralarında zedelenme olduğu fark edildi. Koruma polisleri, fark ettikleri durumu üstlerine bildirdi. Bunun üzerine araç, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasındaki kriminal laboratuarına getirilerek, incelemeye alındı. İncelemede, aracın söz konusu camında 3x3 santimetre çapında muhtemel sert cisim çarpması veya sekmesi kaynaklı hasar tespit edildi.

Aracın camından kimyasal malzeme kullanılarak numune de alındı.

Konu ile ilgili soruşturma sürüyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız