SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Demiryoluna Bomba

A- A+ PAYLAŞ

Osmaniye'de raylara döşenen uzaktan kumandalı bomba, yük treninin geçişinin hemen ardından patladı. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, raylarda hasar oluştu.

Olay, akşam saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Osmaniye'den Fevzipaşa istikametine gitmekte olan bir yük treni, Bahçe ilçesi Taşoluk mevkiine geldiği sırada patlama oldu. Tren yoluna konulan bombanın patlaması sonucu raylar hasar görürken, bombanın tren geçtikten sonra patlaması nedeniyle can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Bu arada, raylarda meydana gelen hasar nedeniyle tren seferleri durduruldu.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, olayda ölen ve yaralanan olmadığını, sadece rayların kırıldığını belirterek, "Uzaktan kumandalı olduğu belirtilen bombanın tren geçtikten sonra patlaması nedeniyle herhangi bir yaralanma veya trende hasar oluşmamıştır. Ancak tren raylarındaki hasar nedeniyle Malatya ile Adana arasında tren seferleri durduruldu. Demiryolu ekipleri rayların tamiratına başladı ve kısa sürede tamamlandıktan sonra tren hattı yeniden açılacak. Jandarma ekipleri, bombanın türü ve nasıl konulduğu konusuna ilişkin çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Bombanın terör örgütü PKK militanları tarafından konulduğu olasılığı üzerinde durulduğu, bölgede terör örgütüne yönelik operasyon başlatıldığı bildirildi. Patlama nedeniyle, Adana ile Elazığ arasında çalışan Fırat Ekspresi de Osmaniye tren garında bekletildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız