SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Demiş Ama Dememiş!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:14:27
Demiş Ama Dememiş!..
A- A+ PAYLAŞ

Belediye bültenle yalanlamaya kalkıştı, Gürkan mecliste muhabire “Aslında haberiniz doğru, kusura bakmayın” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2015 yılının ilk meclis toplantısının 7 Ocak Çarşamba günü yapılan ilk oturumunda, Yeşil Kuşak diye ilan ettiği bölgede, gerçekte bölgenin betonlaştırılmasının bir parçası olan Battalgazi Belediyesi hizmet binasının yapılması konusunda bir açıklama yapmış, ses kaydından aynen çözümlendiği şekliyle “Hizmet binasının yapılması ile ilgili ihale yapıldı. Şu anda mimari projesi hazırlanıyor” cümlelerini kurmuştu. 

Malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi konuya ilişkin haberinde, Battalgazi Belediyesi’nin yaklaşık 1 yıldır, şehrin farklı noktalarına konulan birkaç köpek maması deposu ile birkaç km’lik yol asfaltlama çalışması, ya da yol onarım çalışması gibi zaten belediyenin yapmak zorunda olduğu basit belediyecilik hizmetleri için medya kuruluşlarına bülten üstüne bülten göndermesini hatırlatarak, Battalgazi Belediyesi yönetiminin parasal açıdan büyük ölçekli ihaleleri ise kapalı kapılar ardında yapmayı bir gelenek haline getirdiğini vurgulamış, bunun son örneği olarak da Başkan Selahattin Gürkan’ın “Hizmet binasının yapılması ile ilgili ihale yapıldı” açıklamasını göstermişti. 

Böylesi İlk Defa Görülüyor: Belediyenin Basın Yayın Müdürlüğü Başkanını Yalanladı 

Ancak, Battalgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü, Başkan Selahattin Gürkan’ın belediye meclis üyeleri ve gazeteciler önünde yaptığı, baştan sona kameralara ve ses kayıt cihazlarına kaydedilmiş açıklamasından çözülerek yayınlanan sözlerinin yer aldığı haberi yalanlamaya kalkıştı. 

Ancak, Battalgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü, Malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi’nin haberini mesnetten yoksun mantık ve iddialarla yalanlamaya kalkışırken, asıl yalanladığı kendi başkanı Selahattin Gürkan’dı. Yani Gürkan’ın emrindeki bir birimin imzasıyla gönderilen açıklamada, yalanlanan haberimiz değil, Başkan Gürkan’ın sözleriydi. Çünkü, sözkonusu haber doğrudan Başkan Gürkan’ın ses kayıt cihazından çözümlenmiş kendi cümleleriydi.

Battalgazi Belediyesi, açıklamasında bununla da yetinmemiş, bir de, kamu yararına çalışmayı ilke edinen ve meslek ahlakı ilkelerine bağlı gazetecilere, ‘Türkçe konuşan’ ve cümlelerini doğru, anlaşılır, anlamlı, meramını tek defada izah edebilecek yeteneğe sahip olması gereken eğitimci kökenli Başkan Gürkan’ın konuşmasından ne anlaşılması gerektiğine yönelik ders vermeye kalkıştı… Tüm gazetecileri ve kendi dışındakileri ahmak zannetme saflığına düşerek…

Açıklamadan 2 Saat Sonra Başkan Gürkan’dan Haberi Yazan Muhabire “Aslında Haklısınız, Kusura Bakmayın” 

Kurumsallaşma iddiasını bir slogan olarak birçok konuşmasında yineleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yönettiği Battalgazi Belediyesi, medya kuruluşlarına gönderdiği sözkonusu ‘yalanlama’ açıklaması ile kurumsal dökülmenin önemli bir örneğini sergiledi, 

Başkan Selahattin Gürkan, ise, belediye meclisi toplantısında, yani ‘yalanlama’ açıklamasının gönderilmesinden 2 saat sonra, meclis üyelerinin huzurunda Malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi’nde yayınlanan haberi doğrulayarak, Yeni Malatya Muhabiri Güler Hazar’a “Haklısınız, yanlış anlaşılmaya meydan vermeyecek şekilde anlatılabilirdi” dedi. 

Gürkan, “Ben de haberiniz yayınlandıktan sonra ses kaydımı dinleyince sözlerimden ihale yapılmış gibi bir anlam çıktığını fark ettim. Sizin yazdığınız şekilde de anlaşılabilir. Haberin devamında zaten benim daha sonradan kurduğum ‘Şu anda mimari projesi hazırlanıyor’ cümlesini de gördüm. Ama haklısınız, bu yanlış anlaşılmaya meydan verilmeyecek şekilde anlatılabilirdi” dedikten sonra “Kusura bakmayın” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız