SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Demokrasi Nehrinin Kaynakları'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:59:49
'Demokrasi Nehrinin Kaynakları'
A- A+ PAYLAŞ

Muhtarların herkesin sır kâtibi olduğunu ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Muhtarlar demokrasi nehrinin kaynaklarıdır” dedi. 

Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç ve dernek yönetimi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette yapılan konuşmalarda, Battalgazi ilçesinin temizlikte Türkiye standartlarının üzerinde olduğu ifade edildi.

Dernek yönetimi ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret eden Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç, derneğin kuruluş amacı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ortaç, dernek üyesi muhtarların her görüşe objektif bir yaklaşım içerisinde olduğunu belirterek, “Biz Battalgazi Muhtarlar Derneği’ni kurduk. Yeşilyurt kardeş derneğimizdir. Diğer ilçelerdeki derneklerle de bir araya geleceğiz. Malatya’nın federasyonunu oluşturacağız. Bir yerde var olma duygusu, marka olma duygusunu geliştirmek, şehir yönünden de amacımız birbirimiz ile kaynaşmaktır. Değişen mevzuat, kanun, yönetmelik, her gün kendini yeniliyor. Bu konuda kendimizi geliştireceğiz ve teknolojiye ayak uyduracağız. İnternet üzerinden muhtarlarla bilgi alış veriş ağı kuracağız. Battalgazi Muhtarlar Derneği’nin web sitesine girdi mi? Battalgazi’de ki tüm muhtarlara ulaşacak ve varsa bir sıkıntısı internet sitesi üzerinden derneğe iletecek. Bu sorun hemen kısa yoldan çözüme kavuşmuş olacaktır” dedi.

Ortaç, muhtarlar olarak Battalgazi ilçesindeki temizlikten dolayı memnun olduklarını belirterek, Başkan Gürkan’a teşekkür etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, muhtarların demokrasinin pınarı olduğunu belirterek, “Muhtarların kurumsallaşması, örgütlenmesi, demokrasinin temelidir. Eğer demokratik yapının gerçek anlamda sacayakları üzerine oturmasını istiyorsak, sivil toplum örgütleri ve sosyal taraflar, dernekler, bunların gerçek anlamda hiçbir siyasi ve ideolojik görüşe tabi olmadan sadece amaçları doğrultusunda ve hedef kitlelere hizmet etme noktasında gayret ve çaba içerisinde olması gerekir. Kaldı ki muhtarlarımız herkesin muhtarlarıdır ve herkesin sır kâtibidir. Biz, muhtarlar demokrasi nehrinin kaynaklarıdır diyoruz. Ortak paydamız Battalgazi ve Malatya’dır. Muhtarlarımız da şunu gördük, berraklık ve tarafsızlığı gördük. Memlekete hizmet etme gayreti ve çabası içerisinde olduklarını gördük. Bizde belediye olarak var olan imkânlarımızı, sizleri mahallenizde mahcup etmeyecek bir pozisyona taşımak bizim temel görevimizdir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız