SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Demokrasi Nöbeti' Malatya Finali

0
Güncellendi - 2016-08-11 03:05:16
'Demokrasi Nöbeti' Malatya Finali
A- A+ PAYLAŞ

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi ile başlayan ve 26 gün devam eden “Demokrasi Nöbeti” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da yaptığı konuşmanın ardından sona erdi.

Malatya’da da 26 gün süreyle adı Büyükşehir Belediye Meclisi'nce 10 Ağustos günü "15 Temmuz Millet Meydanı" olarak değiştirilen Hükümet Meydanı'nda aynı gece son kez Demokrasi Nöbetine gelen vatandaşlar burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde toplanan vatandaşlara hitaben yaptıkları konuşmaları dev ekranlardan izlediler.

Vali Mustafa Toprak da, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Müftü Ümit Çimen, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, bazı kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, STK temsilcileri ve vatandaşlarla birlikte Ankara’dan yapılan yayını izledi.

Vatandaşlar, Erdoğan’ın konuşması esnasında zaman zaman karşılık verdiler ve tezahürat yaptılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,saat 23.10 sularında Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında, “Demokrasi nöbeti sadece belli saatlerde, belli yerlerde yapılmaz. Demokrasimize, özgürlüğümüze, devletimize, geleceğimize günün 24 saati, yılın 365 günü evlerimizde, iş yerlerimizde, her yerde sahip çıkacağız. Tehdidin, tuzağın, ihanetin, sabotajın nereden geleceği, ne zaman geleceği, kimden geleceği belli olmuyor. Bugün Şırnak'ta yine şehitlerimiz var. Mardin'de, Diyarbakır'da patlamalar var. İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor, o bırakıyor DAİŞ devralıyor. Biliyoruz ki hepsinin cibilliyetinin gereği bu, biliyoruz ki bunların tıynetinin gereği bu. Onlar da bunu yapıyor. Karakterlerinin gereğini yapıyor. Er veya geç Amerika Birleşik Devletleri de bir tercih yapacaktır. Ya Türkiye ya FETÖ. Ya darbeci terörist FETÖ veyahutta demokrasi ülkesi Türkiye. Bu tercihi yapmak durumunda. Onlar ihanet nöbetlerinde birer ikişer geberecekler, biz demokrasi nöbetlerinde, vatan müdafaasında, evelallah 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda, Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyecek, yola devam edeceğiz." diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Haksızlıklarıyla, hukuksuzluklarıyla, iftiralarıyla, riyakarlıklarıyla yıllardır mücadele ettiğimiz bu hain örgütün eline kan da bulaştı. Hem de milletin kanı bulaştı. Bu millet her hatayı affeder, her eksiği hoş görür ama ihanet karşısında müsamahasızdır. Fetullahçı Terör Örgütü ülkeye de millete de ihanet etti. Bu hainlerin darbe girişimi görüntüsü altında sergiledikleri terör, Türkiye'nin işgali provasından başka bir şey değildir. Biliyoruz ki kendi milletine silah çeken, kendi ülkesini başkalarına da peşkeş çeker. Bu vatan toprağımızın üzerinde kimse hesaba girmesin. Hesaba girenler bunun bedelini ödeyecekler. Şimdi Kandil'den birileri kendine göre açıklamalar yapıyor. Kırsaldan şehre ineceklermiş, geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Bunu böyle bilin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi artık virgülü atıyoruz ve bu demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz. Ama ruh dünyamızdan, gönül dünyamızdan bu nöbetleri çıkarmayacağız." dedi.

'Demokrasi Nöbeti'nin son günü için toplanan vatandaşlar konuşmanın ardından uzun süre Erdoğan’ı alkışladılar.

Vali Toprak ve beraberindekiler, konuşmanın bitiminin ardından sahneye çıkarak Malatyalıları selamladılar.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

darbe1

darbe

darbe3

darbe4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Burak (7 yıl önce)
    Sayın editör ler demokrasi mitinginde sayın bahçeli konuşma yaparken yayını desenlerle ilgili haberde yapsaniza.tabi tarafsizsaniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Haknizam (7 yıl önce)
    90' lı yıllarda Demokrasi lafına tahammül edemeyen bir kesim vardı ve bu kesimin uzantıları bugünlere kadar geldi. Bu nasıl bir düzendir ki aynı kesim Demokrasiyi savunur oldular. Aslında savundukları ; anlamadıkları ve kendi kendilerine yarattıkları bir demokrasi. Zaten gerçek demokrasi ne onu anlayabilseler o meydan bomboş olurdu. Çok değerli Türk Halkına tavsiyem her şeyi iyi analiz etmeleri ve öğrenmeleri. Çünkü demokrasi hepimize lazım. Gerçek demokrasi savunulmadıkça son yakındır....
    0
    0
    Yanıtla