SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Demokrasi Oy Vermek Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:19:25
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Eczacılar Odası’nı ziyaret etti.

Meclis çalışmalarının ardından Malatya’ya gelen Ağbaba, ziyaretlere başladı. Malatya’daki temasları kapsamında Eczacılar Odasını ziyaret eden Milletvekili Ağbaba, eczacıların sorun ve isteklerini dinledi.

Ziyarette konuşan Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, eczacıların sorunlarıyla ilgilendiği için CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya teşekkür etti.

Özelçi, eczacılık yasasının meclisten geçmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Sayın Milletvekilimiz bizleri dinlemeye geldi. Sorunlarımız hakkında bilgiler alarak, bu sorunların çözümü için birlikte çalışmalar yapacağız. Ayrıca bu sorunlarımızı mecliste de gündeme getirecekler. Aslında Sayın vekilimiz sorunlarımıza pek de yabancı değil. Bu anlamda sorunlarımızı çok iyi biliyor. Ben ayrıca kendisine teşekkür etmek istiyorum. Türk Eczacılar Birliği’nin sunmuş olduğu yasa, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de katkılarıyla geçti. İlk defa eczacılık yasası hiçbir muhalefete uğramadan, mecliste bütünlük içerisinde geçti” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise eczacıların sorunlarını her fırsatta gündeme taşıdıklarını ifade ederek, “Eczaneler, geçmişte toplumda en seçkin şekilde hastaya hizmet eden kurumlardı. Bugünde halen bu devam ediyor ama maalesef çok çeşitli sorunlar yaşıyorsunuz. Hem geçmişe yönelik olarak eczanelerin üzerindeki yüklerin artması ve karşılığını alamamaları hem de son dönemde eczanelerin vezne gibi kullanılması sizi bazen hastayla karşı karşıya getiriyor. Sanki o parayı kendi cebinize alıyormuşsunuz gibi bir algı oluşturuyor. Tabi buda doğru değil. Biz sizlerin sorunlarını gündeme getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu ifade eden Ağbaba, “Sivil toplum kuruluşları demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Son dönemde bu hep tartışılıyor. Demokrasi sadece siyasi partilerin bulunduğu rejimler değillerdir. Demokrasi sadece oy vermekte değildir. Demokrasi, sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların, meslek odalarının etkin olduğu, çıkan yasalarda, yapılan işlerde görüşlerinin alındığı ve değerlendirildiği rejimin adıdır. Bu anlamda da Malatya Eczacılar Odası da bu anlamda önemlidir” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız