SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Demokrasi Şehidinin Adı Verildi

0
Güncellendi - 2016-09-20 02:32:40
Demokrasi Şehidinin Adı Verildi
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ operasyonları kapsamında el konulan ve Milli Eğitim'e devredilen okula Demokrasi Şehidi Bitmez'in adı verildi..

Malatya’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı’nda şehit düşen Zekeriya Bitmez’in ismi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bu örgüte yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen  ve eski adı Özel Turgut Özal İlkokulu olan okula verildi.

Vali Mustafa Toprak, Milli Eğitim İl Müdürü Ali Tatlı ve Battalgazi İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz ile birlikte FETÖ’den alınan ve 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Zekeriya Bitmez’in isminin verildiği Şehit Zekeriya Bitmez İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Demokrasi şehidi Zekeriya Bitmez’in eşi Serpil, kızı Feride ve oğulları Kadircan ile Muhammet Buğra Bitmez’de okul ziyaretinde yer aldı.

Vali Mustafa Toprak, “15 Temmuz’da ihanetçilerin ülkemizin, devletimizin bekasını ortadan kaldıracak hain girişimi, ortaya koyanların emelleri kursaklarında kalacak şekilde milletimizin gücüyle, iradesiyle devlet büyüklerimizle elbirliğiyle büyük bir azim ve kararlılık içinde bertaraf edilmesi için hepimiz gayret ettik ve bertaraf edildi. Bu bertaraf etme içerisinde şüphesiz ki Zekeriya Bitmez’ler gibi 241 kardeşimiz bu ülkenin bekası için tankların, toplatın, tüfeklerin, ateşlerin altında şehit düştü. Onun için minnettarlığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Hain girişimin içerisinde FETÖ/PDY terör örgütünün insanların dini inançlarını, duygularını istismar ederek her türlü hilekârlığı, hırsızlığı, ipsizliği kendine göre meşru zeminde her türlü hilekârlığı ortaya koyduğunu dile getiren Toprak, şunları söyledi:

“Sinsice devletimizi kendi içinden yok etmek ve bu ülkeyi, yedi düvelin yüz yıl öncesinden ortaya koyduğu ihanetler zincirini yüz yıl sonra devletimizi parçalamak üzere tekrar harekete geçtiler. Ülkemizin değerleriyle, ordumuzun şerefli askerlerinin içerisine giren, yeltenen hainler milletimizin, ordumuzun silahını milletimizin üzerine kullandılar. Ama onların her biri bir bir ayıklanıyor, bertaraf ediliyor. Hem milletimizin gönlünde hem devletimizin ceza ve hukukunda gerekli karşılıkları verilmek üzere işlemler yapılıyor. Bununla birlikte tüm insanları yanıltarak, yanlış noktalara sürükleyerek, istismar ederek, vatandaşlarımız üzerinde bir ihanet şebekesi kurarak, elde ettikleri devletin imkânlarını kullanarak, milletimizin değerlerini kendilerine yönelik olarak kullandıkları o hain birikimleri de en ince ayrıntısına ve sonuna kadar tekrar milletimize döndürmek için çalışmalar devam ediyor. Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) dershanelerinden okullarına, sağlık tesislerinden şirketlerine kadar devletimizin oluşturduğu, milletimizin değerlerini alarak kendilerine peşkeş çekenlerin milletten aldıkları ve hırsızladıkları mallar, tüm donanımlar, paralar tekrar milletimizin aslına dönüyor.”

Vali Toprak, FETÖ’den alınan ve şehit Zekeriya Bitmez’in isminin verildiği okulun terör örgütünce istismar için kullanıldığını, istismarı artırıp, geliştirdiklerini kaydetti.

FETÖ’nün milletten çaldığı tüm mal varlıklarının millete geri döndüğünü dile getiren Toprak, FETÖ/PDY terör örgütünün okulunda KHK ile milletin aslına döndüğünü ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okul olduğunu belirtti.

Toprak, 15 Temmuz’da hainlerin yaptıkları darbe girişiminde şehit düşen Zekeriya Bitmez’in isminin ibretlik olarak okula verildiğini kaydederek, 32 derslikli okulun isminin Şehit Zekeriya Bitmez İmam Hatip Ortaokulu olduğunu ifade etti.

Vali Mustafa Toprak, Yeşilyurt İlçesi sınırlarında bulunan FETÖ/PDY terör örgütünün bir okulu bulunduğunu, bu okulun kapatıldığını ve bu alanda bir ortaokul bir anaokulu birde fen lisesi açacaklarını kaydetti.

Yeni açılacak olan ortaokula 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’da şehit düşen Fuat Bozkurt’un isminin verileceğini dile getiren Toprak, “Ankara Kızılay meydanında bir kepçe operatörü kardeşimiz vardı. Orada hunharca 15 Temmuz’da katledildi. Onun ismini de FETÖ/PDY okulunun içerisinde ortaokul açıyoruz, oradaki eğitim ve öğretimi rahatlatmak adına önemli olacak ve yeni bir anlayış içerisinde şehit Fuat Bozkurt ortaokulu olarak açıyoruz” diye konuştu.

FETÖ/PDY’den alınan okula 8 derslikli bir anaokulu açacaklarını kaydeden Toprak, 200 kişinin üzerinde bir pansiyon olduğunu ve o alanında fen lisesi olarak değerlendirileceğini belirtti.

Vali Toprak, Malatya’da FETÖ/PDY terör örgütüyle iltisaklı olan okul öncesinde bir, iki ilkokul, iki ortaokul, iki Anadolu lisesi, bir fen lisesi, iki sağlık meslek lisesi, 8 dershane, bir muhtelif kurs, 14 öğrenci yurdu olmak üzere 33 kurumun kapatıldığını da sözlerine ekledi.

“GURUR DUYUYORUZ”

Demokrasi şehidi Zekeriya Bitmez’in eşi Serpil Bitmez, FETÖ terör örgütünden alınan okula şehit eşinin isminin verilmesinden dolayı gururlu olduklarını ifade etti.

Bitmez, “Eşimin hem şehit düşmesi hem de isminin göz önünde olan bir okula FETÖ’nün okuluna verilmesinden gurur duyuyoruz. Çocukların beyinleri yıkanmadan bir eğitim verilecek. FETÖ’cü öğretmenler, çocukların beyinlerini yıkıyordu. Onlar görevden alındı. Öyle bir eğitim verilsin ki Suriye’yi, Irak’ı düşünelim onlar nasıl yaşıyorlar. O duruma gelmemek için elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu.

Şehidin oğlu Kadircan Bitmez ise “Buralarda yılan gibi yuvalanmışlardı. Gençlerimizin beyinlerini yıkayarak, bu vatanın ekmeğini yedirerek, bu vatana hain yetiştirmeye çalışıyorlardı. Bunun 15 Temmuz’dan sonra devletin, asıl sahiplerinin milletinin eline geçmesinden sonra vatanını, milletini seven bireyler inşallah burada yetişir. Burada yetişen çocuklar inşallah bu tabelada ismi yazan şehit gibi cengaver, vatanı için canını seve seve verecek şehitler olabilecek şekilde yetişirler” dedi.

Şehidin oğlu Muhammet Buğra Bitmez de, okula babasının isminin verilmesinin kendisini gururlandırdığını ifade ederek, “Masum gibi durup, bu kadar kötülüğü yapabilecek insanların elinden alınması üstüne üstlük babamın isminin verilmesinden aşırı derecede gururluyum. Ben o gece onların tanklarını daha güçlü zannetmiştim, şimdi anladım ki babam çok daha güçlüymüş ki ismi buraya kadar geldi” değerlendirmesinde bulundu.

Şehidin kızı Feride Bitmez ise bir kız çocuğu için babalarının her zaman kahraman olduğunu belirterek, “Benim içinde öyle. Şehit haberini aldıktan sonra babam benim için tam bir kahraman. Gurur duyuyorum. Allah bize de ona layık bir evlat olmayı nasip etsin” dedi.

Güler HAZAR, Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

okul2okul1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız