SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Demokrasi Sorunu Varmış Gibi'!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:59:32
'Demokrasi Sorunu Varmış Gibi'!
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "tamamen yerel bir sorun"un büyütüldüğü, Türkiye'de "Bir demokrasi sorunu varmış gibi" yansıtılmaya çalışıldığı öne sürüldü.

Meclis Başkanı Sami Payza ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç imzasıyla yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Dünya’nın yükselen ekonomilerinden birine sahip olan Ülkemizde son günlerde meydana gelen hadiseler, duyarlı tüm vatandaşlarımız gibi bizleri de derinden üzmektedir.

Kriz ile boğuşan AB ve diğer dünya ülkelerinin aksine her geçen gün büyümesini sürdüren Türkiye’ye yönelik başlatılan İMAJ Savaşı’nı üzüntü ile takip etmekteyiz. GEZİ PARKI’nda başlayan ve tamamen yerel bir sorun olan hadiseler  büyütülmeye ve Türkiye genelinde “Bir Demokrasi Sorunu varmış” gibi yansıtılmaya çalışılmaktadır. 

Demokrasi kültürü, ülkemizin derinliğinden gelen bir kültürdür. Anadolu toprakları, Avrupa’nın aksine “Hoşgörü Kültürünü” iliklerine kadar hisseden insanlarımızın yaşadığı kadim topraklardır. Bu ülkenin büyümesini içine sindiremeyenler, Gezi Parkı’nda amaçları sadece “Çevre duyarlılığı olan” samimi insanlarımızın içine sızarak ülkemizi dünya kamuoyu önünde küçük düşürmek için yoğun çaba sarf etmektedir. 

Olayların başladığı günden bugüne kadar özellikle Dünya basınının kasıtlı olarak olayları farklı şekilde yansıtması ve sanki Türkiye’de “Otoriter bir anlayışın” hakim olduğu imasını vurgulaması dikkat çekicidir. Aynı şekilde Güvenlik güçleri tarafından zaman zaman vatandaşlarımıza yönelik yapılan münferit müdahaleler de bu tür art niyetli insanların ekmeğine yağ sürmüştür. 

Amaçları sadece parklarını korumak olan insanlarımızın taleplerini farklılaştırarak, Ülke geneline yaymaya çalışan ve dış mihrakların dümen suyuna giren kişiler şu gerçeği iyi bilmelidirler ki; Ülkemiz gerek demokrasi gerekse hoşgörü noktasında kökleri olan bir ülkedir. 

Ülkemizi küçük düşürmeye çalışan, Arap ülkelerindeki demokrasi anlayışı ile bir tutarak halkına zulüm eden bir devlet algısı yaratma gayretkeşliği içinde olanların amacına ulaşmaması için gerek çevre duyarlılığı olan halkımıza gerekse hükümetimize ciddi sorumluluklar düşmektedir. 

Çevre Duyarlılığı noktasında talep ve istekleri olan vatandaşlarımızın bu demokratik talepleri dikkate alınarak bununla ilgili hükümetimiz tarafından atılan adımlar devam ettirilmeli, aynı şekilde  çevre duyarlılığı olan insanlarımız da aynı duyarlılığı göstermeli ve demokratik haklarını  hiçbir yanlış algıya mahal vermeden talep etmelilerdir. 

Bu vesile ile ; Tüm halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyor, kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz."  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız