SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Demokrasi Varsa Hepimiz Varız"

0
Güncellendi - 2016-07-20 00:47:28
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya TSO, Malatya Ticaret Borsası, Malatyalı İşadamları Derneği ile MATHAP'tan darbe girişimine tepki

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi ile ilgili tepkilerini dile getirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Meclis Başkanı Sami Payza ve oda yöneticileri ile birlikte açıklama yapan Erkoç şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır.

Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, Birliğimiz ve Oda-Borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk.

Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur.

Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır.

Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz.

Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece Gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz.

Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK'nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız.

Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz. -

Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz,

Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz.

Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır.

Allah'a şükür milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah'ın yardımıyla bu belayı, bu fitneyi durdurduk,

Bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık,

Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz.

Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız.

Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur.

Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz.

İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diyoruz.

Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz.

Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz.

Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim.

Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz.

Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız.

Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmazsın.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

TİCARET BORSASI..

FETÖ’nün bir gurup asker ile darbe girişiminde bulunması sonrası halk tek yürek olarak darbecilere geçit vermedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı 365 Oda ve borsa da bugün aynı saatte yaptıkları basın açıklaması ile “Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz” dedi.

Malatya Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, “15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır” diye konuştu.

Darbe girişimi haberlerinin ortaya çıktığı gece TOBB’a bağlı oda ve borsalar olarak tepkilerini ortaya koyduklarını ifade eden Özbey açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece Gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz. Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK’nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz”

Gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemediklerinin altını çizen Özbey, “Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz” ifadelerine yer verdi. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini beklediklerini kaydeden Özbey, “Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır” diye konuştu.

Milletin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah’ın yardımıyla bu belayı ve fitneyi durdurduklarını belirten Özbey konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız.

Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diyoruz. Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın”

MİAD..

İstanbul merkezli Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) adına başkan Yunus Akdaş da, bir açıklama yaptı ve şöyle dedi:

"15 Temmuz 2016 akşamı gerçekleştirilen kalkışma ile bu vatanın evlatları; vatan haini bir paralel çete, menfaatçi kuklaları ve dış mihraklar, tarafından yine vatan evlatlarına kırdırılmak istenmiştir. Ülkemiz, tarihindeki darbeler yüzünden onlarca yıl geri götürülmüş, evlatlarını kurban vermiştir.

Aziz Milletimizin iradesi karşısındaki her türlü eylem Allah’ın izni, devletimizin, kadim medeniyetimizin şanlı mirasçısı milletimizin destansı birliği ve iradesiyle bertaraf edilmiştir. İlk günden itibaren cansiperane sokaklara çıkarak vatanımızı ve demokrasimizi bu hainlere bırakmayan, asil milletimize şükranlarımızı sunmayı borç bilmekteyiz.

Biliyoruz ki bu hain çete ve acımasızca 200’den fazla insanımızı şehit eden militanları, Türk askerimizi kesinlikle temsil etmemektedir. Bu ihaneti planlayan üst aklın esas amacı önce orduyla milleti, ikinci aşamada milletimizi kendi içinde karşı karşıya getirip, iç savaş çıkarmaktır. Mısır, Tunus, Irak ve Suriye’de oynanan oyunun son halkası ülkemiz için planlanmış insanımız birbirine düşürülmeye çalışılmıştır. İlk aşamada başarısız olanlar şimdi Alevi-Sünni gibi provokasyonlar denemektedir. Ancak erdem sahibi milletimiz tarihte olduğu gibi tüm kültürel farklılıklarını zenginliği bilerek bu ihanet şebekesine dersini verecektir. Milletimiz, Kurtuluş Savaşı ruhuyla şahlanacak, bizi bir eden vatanımızı tüm varlığıyla savunacaktır.

Malatyalı İşadamları Derneği olarak; Malatya’da ve diğer bazı şehirlerde yaşatılmak istenen bölücülüğe milletimizin müsaade etmeyeceğine güvenimiz tamdır. 15 Temmuz akşamından itibaren gerek Cumhurbaşkanımız, gerek Başbakanımız ve Hükümet yetkilileri gerekse Muhalefet Partilerimizin darbe girişimine karşı gösterdikleri dirayetli duruş ve birliktelik, bölünmez bütünlüğümüz ve kardeşliğimize olan derin inancımızı daha da sağlamlaştırmıştır. Birlik ve beraberliğimiz tek bayrak altında sonsuza dek sürecektir."

MATHAP..

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) Başkanı İhsan Akın, darbe girişimini kınayarak ilk günden itibaren demokrasi nöbetinde olduklarını söyledi.

Yazılı bir açıklama yayımlayan Platform Başkanı İhsan Akın, 15 Temmuz’daki FETÖ’nün darbe girişimini haber alır almaz meydanlara çıktıklarını belirterek “Demokrasimiz için geleceğimiz için, darbeye karşı durmak için meydanlara indik. 5 gün boyunca Malatya Valiliği önünde demokrasi nöbetine başladık” diye konuştu.

ihsAkın, darbe girişiminin hemen ardından bazı sivil toplum kuruluşlarını da eleştirerek “Darbeye inanan, makamında korkan, malından mülkünden çekinen, birçok kurum ve kuruluşun, bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin birçok yerde ön planda oldukları 15 Temmuz akşamı demokrasiye yapılmak istenen darbeye karşıda meydanlarda ve alanlarda da ön planda olmalarını arzu ederdik” ifadelerine yer verdi.

Demokrasiye yapılan darbe girişimini baştan beri şiddet ve nefretle kınadıklarını kaydeden Akın, “Milletin ödediği vergilerle maaş alan ve halkın vergileri ile alınan silahları halka çeviren hainlerin er geç hak ettiği en ağır cezayı almalarını bekliyoruz” dedi. Akın açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza, sahip çıkmak herkesin boyun borcudur. Bunun için MATHAP başkanı olarak, Yaklaşık 40 bin kişiyi temsilen davetimi yeniliyorum. Her şey tam anlamı ile normalleşene kadar demokrasi nöbetimiz devam ediyor. Bu süreçte halkımızı olabilecek provokasyonlara da dikkatli olmaya çağırıyorum. Ve tüm vatandaşlarımızı her akşam 20.00’de Valilik önünde demokrasi nöbetimize bekliyoruz” diye konuştu.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

t1

t2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız