SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bugün Dünden Daha Güçlüyüz"

0
Güncellendi - 2018-07-17 05:46:08
A- A+ PAYLAŞ

15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ.. Malatya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yürüyüş yapıldı, mevlid okutuldu, gece de meydanda bir etkinlik gerçekleştirildi.

YÜRÜYÜŞ..

Öğretmenevi önünde başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü, 15 Temmuz Millet Meydanı’nda sona erdi.

Yürüyüşe Vali Ali Kaban, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AKP İl Başkanı İhsan Koca, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, ilçe kaymakamları, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri, STK temsilcileri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Yürüyüş mehteran takımı eşliğinde gerçekleşti.

Yürüyüşe Atlı Cirit takımı da katılarak etkinliğe ayrı bir renk kattı.

MEZAR ZİYARETİ

Malatya Valisi Ali Kaban, beraberinde 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile FETÖ'nün darbe girişimini engellemek için çıktığı Ankara Kızılay'da helikopterden açılan ateş sonucu şehit düşen Fuat Bozkurt'un Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki kabrini ziyaret etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Vali Kaban ve beraberindekiler şehitler için dua ettikten sonra, Bozkurt'un kabrine karanfil bıraktı.

Kaban, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da mili iradenin zafer kazandığını belirterek, "O gün şehit edilen kardeşlerimizi ziyaret ederek, kabirlerinde onları anıyor ve dualar okuyoruz. Milleti için yola çıkan, devlet, millet ve vatan için şehit olanları rahmetle anıyoruz. Böyle bir kalkışma ve isyan hareketi bir daha görmemeyi temenni ediyoruz." dedi.

Kaban ve beraberindekiler kabir ziyaretinin ardından, Bozkurt'un babaevinde okutulan mevlide katıldı.

MEVLİD

Malatya'da valilik öncülüğünde vakıflar bölge müdürlüğü ve müftülük tarafından Tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'nde şehitler için mevlit programı düzenlendi.

Öğle namazına müteakip düzenlenen programda caminin imam hatibi Mehmet Şentürk'ün Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için mevlit okundu.

Mevlidin ardından Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşlara mevlit şekeri ve pilav ikram edildi.

Programa Malatya Vali Yardımcısı ve Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

GECE PROGRAMI..

15 Temmuz darbe girişiminin 2’nci yıl dönümünde Malatya’da Hükümet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar tek yürek oldu.

15 Temmuz gecesi hareketli saatler yaşayan şehirlerden biri de 2. Ordu Komutanlığının bulunduğu Malatya olmuştu. O karanlık gecede sokaklara dökülerek demokrasiden ve milli iradeden yana tavrını ortaya koyan Malatyalılar, o gece yaşanılanları unutmamak ve unutturmamak için 15 Temmuz’un 2. yıl dönümünde de sokaklara aktı.

Hükümet Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaş, 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunup dua etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçekleştirilen etkinlikte, vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile hain darbe girişimini lanetledi. Meydana kurulan dev ekranda 15 Temmuz ruhunu yansıtan belgeseller, fotoğraflar ve film gösterileri vatandaşların duygu dolu anlar yaşamasına sebep oldu. Ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması da canlı olarak aktarıldı.

Programda konuşan AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, "O geceyi hatırlamak ve yad etmek için buradayız. Bir daha bu ülkede kardeşkanı akmasın diye bu meydanlardayız. Bir daha hainler kendi milletine silah doğrultmasın diye bu meydanlardayız. Onun için bu meydanı dolduran herkese selam olsun. Biz, bugün dünden çok daha güçlüyüz. Bugün yarınlarımıza daha umutla bakar olduk” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’un alçakça bir girişim olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, Türkiye’nin darbeler defterini artık kapattığını söyledi.

15 Temmuz gecesi demokrasinin ve milletin kazandığını aktaran Malatya Baro Başkanı Enver Han da, Türk Milletinin 15 Temmuz’da destan yazdığını dile getirdi.

15 Temmuz’da Türk milletinin sokaklara çıkarak ülkesine, ezanına bayrağına ve dinine sahip çıktığını ifade eden MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar ise, vatandaşlara teşekkür etti.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti, dualar, şiirler ve müzik dinletisi ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Programa Malatya Valisi Ali Kaban, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Enver Han, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri ile 15 Temmuz şehit aileleri katıldı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA- iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız