SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Demokrasinin Gereği Budur..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın'a, Yeni Cami önünde Soykan Parkı olarak bilinen alanın adının değiştirilmesi ve MASKİ soruşturma komisyonu ile ilgili sorular yöneltilirken, Akın bu konudaki eleştirileri yanıtladı.

Belediye Basın Bürosu'nun konuya ilişkin bülteni şöyle:

"5 Ekim 2007 Cuma günü yapılan Belediye Meclis Toplantısı’na İl dışında olması nedeniyle katılamayan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Meclis’te alınan Yeni Cami Meydanı ismi ve MASKİ olayı ile ilgili soruları cevaplandırdı.

Başkan Akın, Yeni Camii Meydanı isminin verilmesi için Belediye Meclisi’ne teklif geldiğini, konunun imar komisyonunda görüşüldükten sonra Meclis’te yapılan oylama sonunda da alana ‘Yeni Cami Meydanı’ isminin verilmesinin kabul edildiğini söyledi.

İmar Komisyonu’nda yapılan değerlendirmede sadece bir üyenin muhalif oy kullandığını, muhalefet partisi üyeleri ile birlikte diğer bütün üyelerin lehte oy kullandıklarını söyleyen Başkan Akın, “Şehitlerimizin isimlerinin Malatyamız’da yaşatılması noktasında almış olduğumuz kararlar var. Mesela Selim Keskinkılıç ismini araç alt geçitlerimizden birisine Eşref Bitlis ismini yine araç alt geçitlerimizden diğerine verdik.

Öte yandan Malatyamız’a hizmet etmiş hemşerilerimizin isimlerinin de Malatyamız’da yaşatılması noktasında almış olduğumuz kararlar var. Malatyamız’a başta eğitim olmak üzere önemli hizmetlerde bulunan değerli hemşerimiz A.Kadir Eriş’in ismini kendisinin doğup-büyüdüğü sokağa vermek suretiyle onları yaşatıyoruz” dedi.

Alana, ‘Yeni Cami Meydanı’ isminin verilmesinin yüce meclisin verdiği bir karar olduğunu, ancak bunun Nurettin Soykan isminin başka bir yere verilmeyeceği anlamına gelmediğini söyleyen Başkan Akın, “Bundan sonraki çalışmalarımızda ve değerlendirmelerimizde yine değerli hemşerimiz Nurettin Soykan’ın isminin yaşatılması için başka bir yerde mesela doğduğu, büyüdüğü yerdeki, cadde, sokak, meydan gibi bir yere verilmesi için Meclisimiz’e teklif geldiğinde biz bunu değerlendiririz” dedi.

Sözkonusu alanın Yeni Camii Karşısı Çay Bahçesi, Yeni Camii Karşısı, Soykan Parkı Çay Bahçesi gibi isimlerle anıldığını söyleyen Başkan Akın, “MASTÖB’ün vermiş olduğu bir teklif Meclis’te tartışılmış ve böyle bir karar çıkmış. Meclisin kararlarına da saygılıyız.” Şeklinde konuştu.

Belediye Meclisi’nde gündeme gelen konularla ilgili olarak lehte veya aleyhte, oy kullanan, çekimser kalan üyelerin tercihlerine saygı duyduğunu söyleyen Başkan Akın, “Bu, arkadaşlarımızın takdiridir. Demokrasinin de gereği budur. Orada oylama yapılmış. Oylama neticesinde buranın Yeni Cami Meydanı olarak anılması hususunda bir karar çıkmıştır” şeklinde sözlerini tamamladı.

Habercilerin, geçtiğimiz Cuma günü yapılan Meclis Toplantısı’nda bir Meclis Üyesi’nin MASKİ’ olayını soruşturmak üzere Belediye’de oluşturulan komisyonun başına, Maski’den sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı’nın getirildiği iddiasının sorulması üzerine Belediye Başkanı H.Cemal Akın, bu konu ile ilgili de açıklamada bulundu.

Başkan Akın, MASKİ olayı ile ilgili olarak oluşturulan komisyonun başına atanan Belediye Başkan Yardımcısı’nın MASKİ’den sorumlu Başkan Yardımcısı olmadığını, Belediye Mevzuatı gereğince Personel İşleri Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Başkan Yardımcısı başkanlığında soruşturma komisyonunun tayin edildiğini ve yasaların uygulandığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız