SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Demokrasinin Kaleleriyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:13:07
A- A+ PAYLAŞ

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla AKP ve CHP'den heyetler, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay'ı ziyaret ederek, kutladılar.

AKP'LİLERİN ZİYARETİ..

AKPli heyet, 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü dolayısıyla Malatya Baro Başkanı’nı ziyaret etti. 

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam, Turan Canpolat, Nevzat Diri, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ile beraber 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü dolayısıyla Malatya Baro Başkanı’nı ziyaret etti. Tüfenkci, konuşmasında yargı alanındaki reformlara değinerek, “AK Parti iktidarında yargı alanında çok ciddi düzenlemeler yapılmıştır. Halkımızdan ve meslek örgütlerimizden gelen talepleri dikkate alarak bu noktada Türkiye’de gerçek anlamda adaletin sağlanması ve hukuk devleti ilkelerini tam anlamıyla tesis etme noktasında devrim niteliğinde reformlar gerçekleştirdik. Türk Ticaret Kanunu’nu yeniden düzenledik, Ceza Muhakemeler Usül Kanunu’nu, Borçlar Kanunu’nu, Medeni Kanunu yeniden düzenledik. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nu yapısını revize ettik. Tüm bunlar toplumsal olarak Türkiye’nin ihtiyacıydı ve adaletin tesisi noktasında çok önemli adımlardı” dedi.

Milletvekili Çalık ise, “Biz 10 yıllık AK Parti iktidarında yolsuzlukla ve yasaklarla yaptığımız mücadelede çok önemli mesafe kat ettik. Anayasa’da yapmış olduğumuz düzenlemeler Türkiye’ye çok önemli bir kazanımda bulunduk. Hukukun üstünlüğünü haklının üstünlüğünü istediğimiz bir Türkiye inşa ediyoruz ve süreçte siz avukatlardan çok ciddi destek istedik. 2010’da yapmış olduğumuz referandum ile önemli bir değişiklik gerçekleştirdik, şimdi yapılan yeni anayasada da yine baroların ve avukatların desteğini bekliyoruz.

Danıştay’ın vermiş olduğu karar kişi hak ve özgürlükleri noktasında önemli bir karardı. Kadınlara uygulanan mesleki men konusunda ciddi bir sıkıntımız vardı. Bu karar ile geçte olsa adaletin tesisi sağlanmış oldu. Başı kapalı hukuk fakültesi mezunlarının bırakın avukatlık yapması barolarda staj dahi yapması mümkün değildi. Şimdi şükürler olsun bu adaletsizlik ortadan kalkmış durumda” ifadelerini kullandı.

Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, avukatlık mesleğinin bir yandan adaleti sağladığını bir yandan da sivil toplum ile bütünlük içerisinde olduğunu söyledi.

CHP'LİLERİN ZİYARETİ..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya yöneticileri de, Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay’ı ziyaret etti. 

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Baro’da gerçekleşen ziyarete, CHP il Başkanı Enver Kiraz, merkez ilçe başkanı Abduhvahap Ayzabar ve partinin diğer yöneticileri katıldı.

Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, “Avukatlar olarak hak ve özgürlüklerin savunucusuyuz, demokrasinin kaleleriyiz. Hem yargı içinde varız, hem de sivil toplum kuruluşu içindeyiz” dedi.

CHP İl başkanı Enver Kiraz da, ”Avukatlar Günü toplum tarafından fazla bilinmeyen bir gün. Avukatlığı hak arama ihtiyacı taşıyan insanların başvurduğu ilk makam olarak görüyoruz. Avukatlık önemli bir meslek.Yargını bağımsızlığını ve tarafsızlığını, hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Hukukun üstünlüğünden yanayız. Bu noktadan bakan bütün avukatların gününü kutluyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız