SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Demokrasinin Olmazsa Olmazı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:46:35
'Demokrasinin Olmazsa Olmazı'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili, 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba Yeşilyurt Muhtarlar Derneği'ni, 2. sıra adayı Hulisi Porgalı ise Pütürge-Gökçe'yi ziyaret ettiler.

AĞBABA'NIN ZİYARETİ..

Ağbaba'nın muhtar ziyaretine ilişkin basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Muhtarlık sadece dert dinleyen bir makam olmak yerine yetkisi olan,ilgili yerlere  vatandaşların yaşadıkları sorunları iletip çözüm üreten makamlar olmalıdır. Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu muhtarlıktır”dedi

Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Yeşilyurt Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Ağbaba, Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz ve muhtarlarla uzun süre sohbet etti.

Ziyarette konuşan Ağbaba, muhtarların sadece kendi mahallelerinin sorunlarını değil kentin sorunlarıyla da ilgilenmesi gerektiği belirterek şöyle devam etti; " Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçim beyannamemizde belirttiğimiz gibi muhtarların özlük haklarının ve temel ihtiyaçlarının düzenlenmesi gerektiğini belirtiyoruz. Halkla direk olarak muhtarlarımız muhatap oluyor. Vatandaşların sorunlarını ve sıkıntılarını sizler dile getiriyorsunuz. Muhtarlarımız mahallelerinin gerek kaymakamı gerekse de siyasetçileridir. Muhtarlarımızın karar alma mekanizmasında yetkili olması gerekiyor. Muhtarlarımız belediye meclislerine katılmalı ve mecliste oy verme yetkisi de olmalıdır. Muhtarlık sadece dert dinleyen bir makam olmak yerine yetkisi olan makamlara vatandaşların yaşadıkları sorunları iletip çözüm üreten makamlar olmalıdır. Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu muhtarlıktır" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin artık tek adam yönetimine doğru gittiğini belirten Ağbaba, parlamenter demokrasinin en büyük tehdidinin tek adam olmak olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin bulunduğu bölgeye göre en büyük şansı parlamenter demokrasidir. Türkiye'de bugün diğer ülkelerdeki gibi kan akmıyorsa, ülkemiz bölünmüyorsa parlamenter demokrasinin ve Laik Demokratik Cumhuriyet sayesinde olduğunun gerçeğidir. Bizler parlamenter demokrasinin savunucularıyız" dedi.  

Türkiye ve Malatya ile ilgili önemli projeleri olduğunu söyleyen Ağbaba "Türkiye'de yoksulluğu bitirmeye geliyoruz. Bizler kendi yapacaklarımızı anlatıyoruz. Diğer siyasi partiler bizleri eleştirebilir. Birkaç aydan beri Cumhuriyet Halk Partisi gündemi belirliyor. Bizler yapacaklarımızı anlatıyoruz Muhtarların özlük haklarını düzenleyeceğiz. Muhtarlığı sadece vatandaşın sorunlarını dinleyip çözüm üretemeyeceği kurumlar olmaktan çıkaracağız. Emekliye dini bayramlarda iki maaş ikramiye vereceğiz. Geçtiğimiz günlerde bir avukatın bir mülakattaki söylediğinden dolayı tutuklandığı bir ülkede hiç birimiz özgür değiliz. Siyasi görüşü ne olursa olsun bu koşullarda hiç kimse özgür değil ve özgürlüğümüz güvence altında değil. Bizlerin yapacağı en önemli değişikliklerden bir tanesi de bütün insanların bizler gibi düşünsün, düşünmesin, siyasi görüşü ne olursa olsun onların özgürlüğünü de güvence altına almaktır" ifadelerini kullandı. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz; "Biz muhtarların isteği Malatya'da herkes kardeşlik içerisinde kimseyi kırmadan, incitmeden birlik ve beraberlik içerisinde demokratik bir seçim yapılarak ve sandıkta kim çıkarsa kabullenip yoluna devam etmesini arzu ediyoruz. " dedi."

PORGALI GÖKÇE'DE..

CHP 2. sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı'nın, Pütürge-Gökçe'deki çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Hulisi Porgalı seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Pütürge ilçesi Gökçe mahallesine giden Porgalı vatandaşlar ve esnaflarla bir araya geldi. 

Ziyaret sırasında Gökçelilerle sohbet eden Porgalı, vatandaşlarla tek tek el sıkışarak, samimi bir sohbet gerçekleştirdi. 

Yaşlı bir amcanın elini öpen Porgalı, bol bol hayır duası aldı.  Gökçelilerden destek isteyen Porgalı, Gökçede ki vatandaşlarla tanışmak için geldiğini belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Geçen dönem Merkez İlçe Yeşilyurt’ta Belediye Başkan adayıydım ve 350 bin kişinin elini sıkacağımı söylemiştim bunu başardım. Şimdi ise 600 bin eli sıkacağım. Desteklerinizi bekliyorum” şeklinde konuştu.  

Gökçeli vatandaşlar Porgalı’dan kayısıyı sürekli gündemde tutmasını istediler. Kayısı diye bir şey kalmadı diyen esnaflar sorun haline gelen Kayısı için çözüm beklediklerini belirtti. 

Gökçelilere destek var mı diyen Porgalı’ya, Gökçe’den destek sözü geldi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız