SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Demokrasiniz Bu mu?'

A- A+ PAYLAŞ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’na bağlı Büro Emekçileri Sendikası(BES) Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Malatya’da sendikalarına bağlı işyerlerinde görüşmelerde bulunurken, Yönetim Kurulu üyesi Abidin Sırma, sendika yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Eğitim-Sen Malatya Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında AKP hükümetinin tüm karlı kurumları özelleştirme adı altında elden çıkarttığını ve bununla birlikte binlerce kişinin işsiz kaldığını belirterek Malatya’da da Sümerbank ile başlayan özelleştirmede Tekel’inde satıldığını, Şeker Fabrikası’nın da aynı sıkıntı içerisinde bulunduğunu söyledi.

BES Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Sırma basın açıklamasında, “AKP iktidarı tarafından uygulamaya konulan IMF politikaları halkımızın ve ülkemizin geleceğini karartmaya devam ediyor. Kamu Yönetimi Temel Yasası ile birlikte-tüm kamusal hizmetler piyasaya açılarak, paralı hale getirilmiş, Tekelden -Telekom’a, Sümerbank’tan -Şeker Fabrikalarına kadar büyük kamusal kuruluşlar sermaye çevrelerine peşkeş çekilmiş, bu kurumlarda çalışan binlerce işçi işsiz bırakılmıştır.” dedi.

Sırma basın açıklamasında daha sonra şunları belirtti:

“IMF talimatları doğrultusunda uygulanan politikalar, sağlık alanında, sosyal güvenlik alanında büyük yıkımlar yaratmış, emeklilik yaşı 65’e çıkarılarak, ülkemizde çalışanların emekli olması ulaşılmaz bir hayal haline getirilmiştir. Bu politikalar sonucu tarım ülkesi olan Türkiye konulan kotalar sonucu tarım yapamaz hale getirilmiş, tarım ürünlerinden ithalat patlaması yaşanmaktadır. Bununla birlikte eğitimden sağlığa,/ tüm yaşam süreçleri ve temel kamusal hizmetler soyguncu rantçı kesimlere devredilerek çocuklarımızın geleceği karartılmıştır.

Yüzlerini İMF’ye ,dünya bankasına, çok uluslu şirketlere, TÜSİAD’a, MÜSİAD’a dönen siyasal iktidarlara sesleniyoruz.

Bizler maliye emekçileri, bizler yargı emekçileri, bizler SSK, Bağ-Kur, bizler nüfus emekçileri , sîvîl savunma emekçileri, bizler içişleri emekçileri,bizler iş kur emekçileri, bir bütün büro emeklileri olarak haykırıyoruz. Eşit işe eşit ücret talebimizden vazgeçmeyeceğiz. İş güvencemizi elimizden alamayacaksınız. Reform aldatmacasına büro emeklileri artık inanmıyor.

Yaptığınız tek şey çalışanları bölen ayrımcılık yapan uygulamalarla huzursuzluğu körüklemek. Kadrolaşmanın önünü açmak. Emekçilerin değil, sermayenin çıkarlarını gözettiniz.
Kurumlardaki ücret adaletsizliğini görmüyor musunuz? Ek ödeme almayan İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığını görmüyor musunuz?. Cumartesi Pazar çalıştırdıklarınızı, özelleştirmelerle havuza attıklarınızı, görmüyor musunuz. 657 tabii olan yargı çalışanlarını. 2802’le nasıl yargılıyorsunuz. 24 saat görev başında tutuğunuz sivil savunmacıların feryadını duymuyor musunuz ?. Yoksa sizin demokrasiniz bu mu ?.

Bu ülkede demokrasiyi, insan haklarını savunmaya devam edeceğiz, en temel sosyal haklarımızdan olan eğitime ve sağlığa sahip çıkacağız. Mezarda emekliliğe hayır deyip, kazanılmış haklarımızın budanmasına seyirci kalmayacağız.

Sendikamız gerek ülke genelinde yaşamakta olan sorunlara gerekse iş kolumuza yönelik her türlü gelişmeler karşısında, üyelerinin ekonomik, demokratik, sosyal hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için mücadeleye devam edecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız