SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Demokrasiye Vurulan Darbe'

A- A+ PAYLAŞ

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer, ailenin gerçekten ne kadar önemli olduğunu anlamak için ailesizliğin ne olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) tarafından Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen "Ailede Sevgi İletişimi" konulu konferansa, Belediye Başkanı Cemal Akın, Sağlık İl Müdürü Bayram Zengin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Örnek, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Metin Sümer, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ve vatandaşlar katıldı.

Konferans öncesi konuşan Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, AKP'nin kapatma davasına değinerek, "Bu kapatma davası demokrasiye vurulan bir darbedir. Yaklaşık 3 aya kadar yabancı ve yerli yatırımcılar 10 yılın yatırım planını yaparken, bu planlar bıçak gibi kesilmiş, Türkiye'nin ilerlemesine darbe vurulmuştur. Her iki kişiden birinin oyunu alan bir partinin kapatmayla karşı karşıya kalması demokrasiyi zedelemiştir" ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer, konferansta yaptığı konuşmada, ailenin toplum içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu ve bunu anlamak için ailesizliğin ne demek olduğunun bilinmesi gerektiğini belirterek, "Aile her birey için çok fazla önemli olan bir kurum. Bu nedenle iletişim ilk önce evdeki bireyler arasında gerçekleşebilir. Günümüzde ailede bireyler arasında iletişim ya sınırlı ya da hiç yok denecek kadar az. Evler de insanlar iletişim kurmak yerine televizyon seyrediyor.

Aile arasında sınırlı olan iletişim kopukluklarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Mutluluk ve sevginin gelişmiş olduğu bir aile yapısı için muhakkak aile içinde iletişimin olması şart. Aile içi iletişim sevgi ve saygı üzerine kurulmalıdır. Mutlu aileler birbirleriyle iletişimi çok iyi sağlayan ve birbirlerine özen gösteren ailelerdir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız