SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Demokratik Hakları Kullanacağız'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:33:58
'Demokratik Hakları Kullanacağız'
A- A+ PAYLAŞ
Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Alevi bir aileye yönelik saldırı yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük, ortaklaşa basın toplantısı düzenledi. 
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi’nde gerçekleştirilen ortak basın toplantısında konuşan Dernek Başkanı Kemal Bülbül, Sürgü’de katliam ve sürgün girişimi yapıldığını iddia etti.
 
Bülbül, Sürgü’deki saldırıyla ilgili olarak saldırganlar hakkında hiçbir işlem yapılmadığını öne sürerek, "Saldırıyı planlayanlar katliam yapıp yakma amacına ulaşamayınca şimdi Alevileri Sürgü’den sürgün etmek için uğraşmaktadır. Bu saldırının sorumlusu AK Parti hükümetinin, Diyanet İşleri Başkanı'nın ve bakanların Alevi inancı ile Alevi toplumu hakkındaki inkarcı tutumudur. Bu geliştirilen zihniyet böyle devam ettikçe, toplu katliamlar yaşanacaktır. Başbakan ve hükümet yetkilileri bu gerçeği görmeli ve gerekli doğru tutumu göstermelidirler. Bu arada politikacı gibi yorum yapan Diyanet İşleri Başkanı da susmalıdır" görüşünü savundu.
 
Bülbül, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri olarak Alevi inancına sahip çıkmak amacıyla her türlü demokratik haklarını kullanacakları da sözlerine ekledi.
 
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük ise, olayın Alevi-Sünni boyutunun olmadığını söyleyerek, şunları söyledi: 
"Alevi hareketi olarak, Aleviler olarak konunun asla inançsal boyutta, yani Alevilik-Sünnilik boyutunda olmadığını çok iyi biliyoruz. Fakat bunun dışında şunu da söylemek zorundayız ki, saldırıya uğrayan ve hala burada yaşayan Evli ailesinin can güvenliğinin olmadığını hepimiz bilmekteyiz. Her ne kadar örtbas edilmeye çalışılsa da, günlerce hiçbir delilin toplanmaması, kimsenin tutuklanmaması, hiç kimse hakkında soruşturma açılmamış olması bizim iddialarımızı kuvvetlendirmektedir. Buradaki canlarımızı, sağduyulu ve 'ben insanım' diyen herkese teslim ediyoruz. Bu ülkede kardeşliğe, birlikte yaşama sevdasına inanan bütün dostların, canların buna karşı durması lazım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız