SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Deneme' Amaçlı Lale Ekimi

0
Güncellendi - 2017-10-22 04:28:18
'Deneme' Amaçlı Lale Ekimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da toplam 2 bin 550 adet ters lale ve Adıyaman lalesinin ekimi gerçekleştirildi.

Ters lale çiçeği ekimine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Zülküf Yıldırımoğlu, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Selahattin Günci ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personelleri katıldı.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan İl Müdür Vekili Yıldırımoğlu, Doğal Çiçek Soğanlı Bitkileri Koruma Projesi kapsamında Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden bin 500 adet Ters Lale ile GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden bin 50 adet Adıyaman Lalesinin ekimini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplam da 2 bin 550 adet çiçek soğanlarının Battalgazi İlçesi Atabey Mahallesinde bulunan yaklaşık 1.5 dekarlık alana ektiklerini belirten Yıldırımoğlu, “Ekimleri yapılan çiçek soğanlarının ilimiz iklim ve toprak yapısına uygun olup olmadığı demanstrasyon neticesinde belli olacaktır. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından gözetim altında tutulup takibi yapılacaktır. Amacımız, bu demanstrasyondan elde edeceğimiz sonuçla, ilimiz ihtiyacı olan süs bitkisini yetiştirecek düzeye gelmektir" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • fahri (6 yıl önce)
    Umarım devamı gelir!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    resmen osmanli lale devrini baslatmis bunlar yahu
    0
    0
    Yanıtla