SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Denetim Firma Sayısı Artıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:46:40
Denetim Firma Sayısı Artıyor
A- A+ PAYLAŞ
1 Ocak 2011 tarihinden itibaren uygulanmasına geçilen ve yapıların denetiminin özel firmalar tarafından yapılmasını amaçlayan Yapı Denetim Kuruluşu (YDK) sayısı 10’dan 16’ya çıkarıldı.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 14.04.2012 tarihinde yayınlanana yönetmeliğe göre illerde görev yapacak denetim kuruluşlarının sayısında değişiklik yapıldı. Yönetmeliğe göre ilimizde 10 adet olan denetim firma sayısını 16’ya çıkardı. Aynı yönetmeliğe göre, denetim kuruluşlarına,  Valilik binası esas alınarak 200 Km’ye kadar mesafedeki illerde de yapı denetimi yapma yetkisi tanındı. Yönetmelikle, Malatya’daki denetim büroları, Adıyaman ve Elazığ gibi illerde de yapı denetimi faaliyetlerinde bulunmasının önü açılmış oldu. 
 
Denetim faaliyeti dışında başka ticarî faaliyette bulunamayacağı ve kuruluşun denetçi mimar ve mühendislerinin (çalışanlarının), denetim faaliyeti süresince başkaca meslekî ve inşaat işleri ile ilgili ticarî faaliyette bulunmalarının yasak olduğu Yapı Denetim Kuruluşu için başvuran 38 firmadan 10 tanesi YDK unvanına hak kazanmıştı. YDK unvanına hak kazanan; 
 
1- Battalgazi Yapı Denetim
2- Enes Yapı Denetim
3- Metro Kent Yapı Denetim
4- Milidya Yapı Denetim
5- Batu Alp Yapı Denetim 
6- 2M Yapı Denetim 
7- Alper Yapı denetim 
8- Park 44 Yapı Denetim
9- Tan Yapı Denetim
10- BM Yapı Denetim firmalarından sonra yeni yönetmeliğe göre yedekteki 28 firmadan ilk sıralardaki 6 firmaya çağrı yapıldı. Bakanlığın incelenmesinden sonra YDK unvanına hak kazanan firmalar belli olacak. 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çağrılan firmalar şöyle; 
 
1- Malatya Detay Yapı Denetim
2- Sarvan Yapı Denetim
3- Global Yapı Denetim
4- Kernek Yapı Denetim
5- Fen Konut Yapı Denetim
6- Serhat Özbek Yapı Denetim .

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız