SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Denetim Kursu

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:26:21
Denetim Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, International Register Of Certificated Auditors (IRCA) onaylı baş denetçi eğitim semineri başladı. 

ENMAC M&K danışmanlık tarafından Aksaç Otel’de gerçekleştirilen eğitim seminerine; tekstil, sağlık, pazarlama ve danışmanlık yapan firmaların müdürleri ile temsilcileri katıldı.

Eğitimle ilgili bilgiler veren ENMAC Eğitim Koordinatörü Hülya Mutlu, uluslararası geçerliliği olan bir eğitim verdiklerini kaydetti. Eğitimin “IRCA” onaylı olduğuna dikkat çeken Mutlu, “Spesifik bir eğitim veriyoruz. IRCA onaylı ve özelliği olan bir eğitim. Uluslararası geçerliliği olan baş denetçi eğitimi veriyoruz” dedi.

Mutlu, farklı birim ve kuruluşlardan katılımcıların eğitime katıldığını ifade ederek, “Eğitimimiz 5 gün sürecek. Kalite yönetim sistemi sektöründe kariyer yapmayı düşünen, bilhassa denetçilik konusunda kendisini geliştirmek isteyen ve baş denetçi olmaya aday olan farklı endüstrilerden arkadaşlarımız bu eğitimde yer alıyor” diye konuştu.

Katılımcıların, baş denetçilikle ilgili olarak bilgi ve becerilerini artırıcı eğitim çalışmaları yaptıklarına değinen Mutlu, şunları aktardı: "Eğitimimiz toplamda 45 saat sürecek. Kişilerin denetim metodolojisini tam manasıyla öğrenmelerini, denetim nasıl yapılır, uygunsuzluk nasıl yazılır, olumlu ve olumsuz bulgular nasıl tespit edilir; her şeyden önemlisi de denetlenen firmaya denetimlerin katma değer sağlayacak yönde planlanıp, uygulanması, kontrol edilmesi ve gerçekleştirilmesiyle ilgili katılımcıların bilgi ve becerilerini geliştiriyoruz."

Eğitimden sonra katılımcıların hemen sertifika alamayacaklarını belirten Mutlu, “Bu eğitimde farkındalık ve yeterlilik çok önemli. Bunun için de bu eğitim dünyanın neresinde yapılırsa yapılsın, 5 günlük eğitimden sonra katılımcılarımız gayet detaylı ve zor bir sınava girecek. Sınav sonucunda başarılı olmaları halinde baş denetçiliğe aday olmaya hak kazanmış olacaklar” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız