SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Denetim Yetkisinin Devri Boşluk Yarattı'

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı ve Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği işbirliğiyle düzenlenen su ve besinlerle bulaşan enfeksiyonlar eğitim toplantısı İnönü Üniversitesi'nde yapıldı. Toplantının ikinci bölümünde, geçtiğimiz yıl Kasım ve Aralık aylarında Malatya'da salgın hastalığa neden olan içmesuyu kirlenmesi konusu da görüşüldü.

Sağlık Bakanlığı ve Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği işbirliğiyle düzenlenen su ve besinlerle bulaşan enfeksiyonlar eğitim toplantısının sonuncusu İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda yapıldı.

Daha önce Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, İzmir, Antalya, Erzurum'da yapılan toplantıya Sağlık İl Müdürü Sezai Demirel, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Celal Ayaz, sağlık çalışanları, doktorlar ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri katıldı. Toplantıyı, Belediye MASKİ Müdür Vekili Oktay Özelçi de izledi.

2 ayrı oturum halinde yapılan eğitim toplantısı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Celal Ayaz, toplantı yerlerinin Sağlık Bakanlığı'nca belirlendiğini ve toplantıların geçen yıl başta Malatya olmak üzere Ankara, Çorum ve birkaç ilde yapıldığını ifade ederek, seri halinde yapılan toplantıların sona erdiğini söyledi.

Ayaz, 13 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan slayt gösterilerini hekimlere göstererek enfeksiyon hastalıkları hakkında detaylı bilgi verildi. Prof. Dr. Ayaz, Sağlık Bakanlığı'ndan alınan gıda denetim yetkisini Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na verilmesinden sonra bir boşluğun yaşandığını söyledi.

Prof. Dr. Ayaz, suyla bulaşan hastalıkların azalmasında en önemli etkenin alt yapıdaki sorunların olduğunu bildirerek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde su ve besin enfeksiyon hastalıklarının diğer bölgelere göre fazla ancak geçen yıllara göreyse azaldığını ifade etti.

Toplantının ikinci bölümünde, Malatya'da geçtiğimiz yıl Kasım ve Aralık aylarında etkili olan kirlenen içmesuyu kaynaklı salgın hastalık konusu da ele alındı. Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ergin Kutan, o dönemde yapılan çalışmaları aktardı. Toplantıdaki bazı konuşmacılar, salgının o dönemde, içmesuyu şebekesine dahil edilen artezyen suyundan kaynaklandığına dair görüş belirttiler. Bilindiği gibi, Kernek'ten şebekeye dahil edilen artezyen suyunun, salgının kaynağı olduğuna dair o dönemde yapılan değerlendirmeler üzerine, söz konusu kaynak şebekeden ayrılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız