SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Denetim Yoktu, Takvim de Yok!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:55:11
Denetim Yoktu, Takvim de Yok!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tren Gar’ında, 5 ay önce başlatılan ve bir türlü bitirilemeyen tadilat çalışmaları, kara kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde yolcuları soğuktan donduruyor.  Günlük 5 yolcu treninin gelip geçtiği Gar’ın bekleme salonunda devam eden boya –badana ve sıva gibi onarım işlemleri nedeniyle yolcular battaniyelere bürünerek saatlerce treni beklemek zorunda kalıyor.

Malatya’da son yıllarda başta okulların doğalgaz dönüşüm çalışmaları olmak üzere kamu kurumlarına ait binalarda kış ortasında tamirat ve tadilat başlatma geleneğinin son örneği Devlet Demir Yolları Malatya Tren Gar’ında yaşanıyor.

Ağustos ayında yapılan bir ihale ile DDY Malatya Gar binasında başlatılan bakım onarım ve tadilat çalışmaları bir türlü bitirilemedi. İskelelerin kurulduğu, sıva, boya ve badananın yapıldığı Gar’ın bekleme solunda tadilat çalışmaları devam ederken, yolcuların treni battaniyelere sarılarak bekledikleri ifade ediliyor. 

Diyarbakır-Ankara, Elazığ-Tatvan- Ankara, Elazığ-Adana, Ankara-Elazığ-Diyarbakır arasında karşılıklı olarak toplam 5 seferin yapıldığı Malatya Gar’ında yolcuların yanı sıra işçilerde titreye titreye çalışmak zorunda kalıyor.

Yolcular isyan ediyor

Gar’a gelen yolcular ise, karda kışta yapılan tadilat rezaletine isyan ettiler. Treni beklerken soğuktan donmamak için çocuklarını battaniyelere sarmak zorunda kaldıkların belirten yolcular “Koskoca yaz ayları geçiyor. Milletin sıcaktan bunaldığı günler dururken, kış ortasında bu tadilat neyin nesi. Dar gelirli vatandaşlarız. Ucuz ve rahat olduğu için tren yolculuğunu tercih ediyoruz ama bu yolculuk da bizim için soğuk çilesine dönüşüyor. Devlet hesap kitap bilmiyor mu ki, dondurucu soğukların başladığı zamanda yolcuların sığınacağı tek sıcak yer olan bekleme salonunda tamirat işleri yapıyor. Gece buralarda battaniyelere sarılarak bekliyoruz. Devlet yetkilileri gelip bir halimizi görsün” diye tepkilerini dile getiriyor. 

Denetimsizlik örneği

Bu arada, tescilli binalar arasında yer alan DDY Malatya Gar Binası’nda 4 yıl önce yapılan tadilat çalışmaları kapsamında aslına uygun yapılmayan pimapen cam ve kapılar da bu onarım esnasında sökülmeye başlandı. Binanın tescilli olduğu ve aslına uygun olarak yapılması gerektiği yönünde o dönemde yapılan tüm uyarılara rağmen, bu itirazlara kulak asmayan yöneticiler nedeniyle pimapen yapılan Gar binasındaki kapı ve pencereler "hurdaya" çıkarılıyor.

HABER-FOTO: Güler HAZAR- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız