SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Denetimden Geçirmemiz Lazım'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:44:37
'Denetimden Geçirmemiz Lazım'
A- A+ PAYLAŞ

Mersin’in Tarsus ilçesinde Çağ Üniversitesi 1. sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’ın bir minibüsçü Suphi Altındöken tarafından vahşice öldürülmesine Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce de tepki gösterdi. 

Oda Başkanı İnce, bu olaydan sonra ülkede tüm gözlerin şehir içi minibüsçü esnafına çevrildiğini belirterek vahşice işlenen bu cinayeti Malatya Minibüsçüler Ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası olarak kınadıklarını söyledi. Bu gibi olayların her meslek grubunda yaşanılabileceğini belirten İnce, şöyle konuştu: “Sadece minibüsçüler olarak adlandırmak doğru değil. Ama biz bu gibi olaylardan sonra kendimizi, esnafımızı denetimden geçirmemiz lazım. Maalesef son çıkan kanunda ticaret vasfı kullanma belgesi Gazi Üniversitesi’nden alınmaya başlandı. Şu an ehliyetini alan herkes bir Oda'ya bağlı olmadan minibüs şoförlüğü yapabilir. Bunun içindir ki biz büyük sorunlar yaşıyoruz. Bu olaydan sonra Malatyalı şoförlerimizden yolları kapatıp eylem yapalım gibi telefonlar alıyoruz. Sayın valimiz ve yetkililerle görüşüp önümüzdeki günlerde bir program yapmayı düşünüyoruz.’’

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız